Derfor bør du aldrig sove med en tændt ventilator

06/06/2023 08:50

Henrik R

Guides
Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock
Selvom det kan være rart i varmen, er det en rigtig dårlig ide at have en ventilator tændt, mens man sover.

Mest læste i dag

Sommeren er for alvor over os, og selvom danskerne ikke har udsigt til nær så høje temperaturer, som blandt andre briterne, tyskerne og franskmændene oplever i øjeblikket, så kan termometrene herhjemme faktisk godt nå pænt høje temperaturer i slutningen af ugen. 

Det bliver i hvert fald varmt nok til, at mange måske overvejer at tage ventilatorer i brug for at holde varmen ud, og selvom det er en effektiv løsning, så er det vigtigt, at man ikke gør det om natten.

Det har eksperter ifølge Ladbible forklaret, at der er to årsager til. 

Først og fremmest bruger ventilatorer en del strøm, og det vil derfor være med til at gøre de stigende elregninger endnu højere, hvis man har en ventilator kørende hele natten. 

Endnu værre er det dog, at det kan have indflydelse på ens helbred og velbefindende. 

Ventilatorer vifter nemlig tør luft rundt i rummet, og selvom det ikke er livstruende for dit helbred, så kan det føre mange ubehageligheder såsom tørhud og hovedpine med sig. 

Ifølge Sleep Advisor kan det desuden føre til ømme muskler, da kold luft kan få din krop til at krampe og spænde i søvne. 

Selvom en tændt ventilator naturligvis har den fordel, at den kan hjælpe til en bedre nattesøvn i varmen, så anbefaler søvneksperterne altså, at man undgår at have en ventilator tændt om natten - især hvis man har allergi eller astma eller lider af tør hud, tørre øjne eller hovedpine. 

Ifølge hjemmesiden kan man i stedet "overveje en [ventilator], som har en timer" og på den måde kan slå fra, når man ér faldet i søvn. 

Du dør altså ikke af at have en ventilator tændt om natten, men det kan muligvis føre flere negative end positive ting med sig, og det kan derfor være værd at overveje andre løsninger.