Derfor skal p-skiven sidde nederst i højre side

Foto: YouTube / FDM

Hvis du også har undret dig over, hvorfor p-skiven skal sidde placeret, så du nærmest skal kaste dig ind over instrumentbrættet for at indstille den, så bør du læse med her.

Hvis p-skiven er fastmonteret på forruden - som de fleste p-skiver er - SKAL den sidde i nederste højre hjørne. 

Det virker fuldstændig ulogisk, når man ser det fra førerens perspektiv, da den er tæt på umulig at nå, hvis man er alene i bilen. 

Læs også

Den er helt sikker: VM-trofæet kommer for første gang nogensinde til Danmark

Så hvorfor skal den sidde der?

Det har én af TV2 Lorry's læsere undret sig over, og mediet har fundet svaret. 

"Parkeringsskivebekendtgørelsen har nogle år på bagen, og det er ikke Vejdirektoratet, som har fastsat reglerne," har Vejdirektoratet forklaret til mediet og samtidig givet dem grunden til, at p-skiven skal sidde placeret, som den skal. 

Først og fremmest skal den sidde i højre side for p-vagtens skyld. 

Som hovedregel skal man nemlig parkere i højre side af vejen, hvis man laver en kantstensparkering, og det er derfor sikrest for p-vagten, hvis p-skiven også sidder i højre side. 

På den måde undgår p-vagten at skulle bevæge sig ud på kørebanen. 

Derudover skal p-skiven sidde nederst i forruden, og det er derimod for førens skyld, da en højtplaceret p-skive kan risikere at blokere for udsynet. 

"En højere placering af en fastmonteret parkeringsskive kan reducere udsynet fremad og kan i visse tilfælde medføre, at føreren overser en cyklist eller fodgænger," har Vejdirektoratet således forklaret. 

Udover at p-skiven skal sidde nederst til højre (medmindre den ikke er fastmonteret. Så skal den blot "anbringes umiddelbart inden for forruden"), er det naturligvis også vigtigt, at man huske at indstille den rigtigt. 

Det kan man komme udenom at skulle huske, hvis man har en elektronisk p-skive, som indstiller sig selv, men så er det vigtigt, at man husker at fjerne den gamle p-skive. 

Det er nemlig forbudt at have mere end én p-skive, og hvis man har det, kan det føre til en afgift.

 

Læs også

Separerede tvillinger voksede op i to forskellige lande: Forskellen på deres IQ er utrolig

 

 

Dagens Gossip