Er du træt af QR-koden ved MitID: Sådan kan du fjerne den

14/08/2023 10:10

Henrik R

Guides
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Er du træt af at skulle scanne en QR-kode, hver eneste gang du skal benytte dit MitID på en anden enhed? Så kan du fjerne det på denne måde.

Mest læste i dag

Er du træt af at bruge QR-koden, når du logger ind med MitID? Der er gode nyheder! Nu kan du nemt skifte til engangskoder og få en mere strømlinet login-proces.

Hvordan skifter man? For at skifte fra QR-kode til engangskoder i MitID-appen skal du følge en række enkle trin:

  1. Åbn MitID appen og gå til indstillinger (repræsenteret ved et lille tandhjul øverst på skærmen).

  2. Vælg "Godkend med QR- eller engangskoder".

  3. Bekræft dit valg ved at indtaste din PIN-kode eller ved at bruge ansigtsgenkendelse/fingeraftryk.

  4. Vælg "Engangskoder" og følg vejledningen på skærmen.

  5. Efter en ventetid på 60 minutter kan du bekræfte skiftet og begynde at bruge engangskoder.

Sådan bruger du engangskoder Når du har aktiveret engangskoder, vil du bruge din MitID-app til at generere en unik kode hver gang du logger ind. Uanset om du logger ind fra en computer eller en tablet, vil processen involvere at åbne appen, indtaste din PIN-kode og derefter indtaste den 4-cifrede engangskode, der vises på skærmen.

Kan man skifte tilbage til QR-koder? Ja, hvis du fortryder dit valg, kan du nemt skifte tilbage til QR-koder via appens indstillinger uden den 60-minutters ventetid.

Afsluttende bemærkninger Det er vigtigt at bemærke, at fra den 1. november 2023 vil MitID være den eneste metode til at bekræfte din identitet online, da NemID udfases. Med denne nye funktion håber MitID at gøre login-processen mere fleksibel og brugervenlig for alle brugere.