Kvinde forklarer: Sådan sparer man nemt penge sammen med 'tre-dage-reglen'

Skrevet af Henrik R

11/02/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ved at følge én simpel regel gik en ung kvinde fra at være konstant 'på røven' til at have tusindvis af kroner på opsparingen på få måneder.

Mest læste i dag

Jamie Rappaport har længe levet et liv, hvor hun levede fra lønseddel til lønseddel. 

Hendes kreditkort i banken var "makset ud," og hendes bil var begyndt at "lave en sjov lyd."

Da hun spurgte hendes mor om et lille lån til at betale for reperationerne på bilen, og så hendes mors skuffede ansigtsudtryk for 117. gang, besluttede hun derfor, at det skulle være slut. 

Det har hun forklaret i et blogindlæg, hvor hun afslører, hvordan hun ved at følge én simpel regel gik fra at være konstant 'på røven' til at have en solid opsparing. 

Næste gang Jamie fik løn besluttede hun sig for at følge den såkaldte 'tre-dages-regel', som går ud på, at man ikke må købe noget unødvendigt, før man har tænkt over købet i tre dage. 

"Jeg aftalte med mig selv, at jeg ikke ville købe noget, hvis jeg kun kunne bruge det én gang (kaffe, fastfood, shots på baren), men hvis jeg stadig ville have det efter tre dage, kunne jeg gå tilbage og købe det," skriver hun i blodindlægget, hvor hun afslører, at det mildest talt ændrede hendes økonomiske situation. 

"Jeg ved slet ikke hvor mange impuls køb 'tre-dage-reglen' afværgede," har hun således forklaret og uddybet, at der også var andre fordele ved at følge reglen: "Jeg sparede penge, tid og tabte vægt, fordi jeg var mere bevidst om, hvad jeg fodrede min krop med."

Jamie har desuden understreget, at det bedste ved at følge reglen var, at hun ikke længere er stresset over sin økonomiske situation, og hun anbefaler derfor alle at følge samme regel. 

Særligt i disse tider med tårnhøje priser er det måske en god ide.