Læge påstår: Dette er den eneste måde at undgå tømmermænd

Foto: Shutterstock

Han påstår, at der kun findes én måde at undgå tømmermænd - og han anbefaler det ikke.

Ikke alle er så heldige, at de kan drikke øl i massevis, uden at vågne op med tømmermænd. Faktisk er de fleste bekendte med følelsen af at vågne op med en dunkende hovedpine og kvalmende mave, efter en våd bytur.

Læs også

Modbydelig dagplejemor: Gemte 26 børn i kælderen

Til trods for, at de fleste rammes af tømmermænd, efter en våd aften, er der dog stor forskel på, hvordan folk håndterer dem. Nogle flytter sig ikke fra deres seng og lever af fastfood, mens andre mener en frisk gåtur er løsningen.

Ifølge en australsk læge håndterer de fleste dog sine tømmermænd på en forkert måde, for der er nemlig kun én måde at undgå tømmermændene på - men det er bestemt ikke noget han anbefaler.

Sandsynligvis er du bekendt med ordsproget om, at man 'skal rejse sig ved det træ, hvor man er faldet', og ifølge den australske læge Dr. Karl Kruszelnicki er det faktisk fuldstændig sandt.

Den 73-årige læge har for nylig afsløret, at den eneste rigtige måde at komme sig over sine tømmermænd, er ved at indtage mere alkohol. Det fortæller han ifølge Daily Mirror i sin egen podcast 'Science with Dr Karl'.

Men som læge anbefaler han naturligvis ikke, at folk gør brug af dette tip hver gang, de er ramt af tømmermænd, efter at have fået en flaske vin for meget.

"Desværre er kuren bare en smule alkohol, hvilket er en dårlig vej at vælge," siger han i podcasten, hvorefter han forklarer, at indtagelse af mere alkohol forhindrer kroppen i at absorbere methanol, som er det giftigte kemikalie i spiritus, der gør, at du får det dårligt.

I stedet har kroppen travlt med at klare den nye ethanol i den seneste alkohol, der er blevet indtaget. Men selvfølgelig er kroppen nødt til at håndtere methanolen på et tidspunkt. Det betyder, at du reelt set blot udsætter din tømmermænd.

Læs også

8-årige datter afprøver ægte våben på kamera: Far kalder hende en fantastisk rollemodel

I stedet for at indtage mere alkohol, bør man i stedet forsøge at hjælpe kroppen med at håndtere tømmermændene, ved at holde sig så hydreret som muligt samt indhente den tabte søvn. Hvis du kan klare at indtage mad, kan det også være en stor hjælp for kroppen.