10.000 kroner ryger af prisen hver gang: Nu kan det blive endnu billigere for danskerne

26/10/2023 09:14

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lige nu er der markante prisnedsættelser på bilerne, og det ser ud til, at prisen vil komme til at falde endnu mere.

Mest læste i dag

Hvis du har haft øjnene rettet mod en brugt dieselbil som dit næste køretøj, så er der gode nyheder på vej.

De seneste data fra Bilbasen afslører, at prisen på brugte dieselbiler, der er til salg, er i frit fald. I løbet af det seneste år har antallet af prisnedsættelser næsten fordoblet sig, hvilket skaber en gylden mulighed for dem, der ønsker at investere i en brugt dieselbil.

Det skriver B.T.

I første halvdel af 2023 besluttede 661 bilejere at reducere prisen på deres køretøjer i et forsøg på at tiltrække købere. Imidlertid har de seneste otte uger set et markant skift med hele 1.278 prisreduktioner på dieselbiler. 

Prisnedskæringerne er heller ikke ubetydelige. "Lige nu ser vi, at priserne falder med cirka 10.000 kroner hver gang, og dette tal ser ud til at stige," forklarer Jan Lang, der fungerer som chef for markedsindsigt og PR hos Bilbasen.

Der er adskillige faktorer, som bidrager til dette markante prisfald. Men en særlig faktor, som spiller ind, er dieselbilernes omdømme i den nyere tid med fokus på klima og grøn energi.

Hertil nævnes det, at det også er essentielt, at det ikke er muligt for alle dieselbiler at køre i de fire største byer. Dette henviser til en lov, der trådte i kraft i begyndelsen af oktober det pågældende år, hvilket forhindrede dieselbiler af Euronorm 1 til 4 i at køre ind i byerne, medmindre de var udstyret med partikelfiltre. 

Jan Lang udtrykker dog en vis skepsis over for frygten for dieselbiler og mener, at det er ubegrundet. Hertil understreger han, at de nyere dieselbiler er fremragende biler med stor energieffektivitet.

Hvis man derimod kigger på sælgerens side, kan der være længere ventetid på købere. Hvilket i sidste ende kan resultere i endnu mere markante prisnedsættelser.