33-årig mand sigtet for terrorforsøg i dansk by

Foto: Shutterstock

En 33-årig mand er sigtet efter en af straffelovens strengeste paragraffer.

En 33-årig mand er tirsdag morgen sigtet for terrorforsøg, da han styrede sin bil mod en gruppe mennesker på Frederiksgade i Aarhus. Det oplyser anklager på retsmødet ifølge TV 2.

Den 33-årige mand er konkret sigtet for, for fire uger siden, at have forsøgt at ramme flere personer i Frederiksgade i Aarhus med en bil. Manden forsøgte at ramme to navngivne mænd og nogle andre unavngivne.

Læs også

Tilbagekalder dessertfavorit: Fund af farlig bakterie

Herefter havde manden vendt bilen og kørte mod en anden gruppe personer, der også måtte flygte for livet. Manden har ikke kørt under 50 kilometer under forsøget, lyder det.

Den sigtede var iklædt en mørk træningsdragt med hvidt og grønt på skuldrene. Han har sort hår og skæg.

Sigtelsen blev læst op, inden pressen blev bedt om at forlade salen. Ingen personer kom til skade i forbindelse med mandens kørsel i indre Aarhus.

Hvis den 33-årige dømmes efter straffelovens paragraf 114 (terrorparagraffen), så kan han ende med at få en dom på livsvarigt fængsel.

Det var kort før midnat den 18. juli, at Østjyllands Politi modtog en anmeldelse omkring en sølvgrå Mercedes B-klasse, som med meget høj fart kørte i retning af flere grupper af mennesker, der måtte springe til side.

Knap to timer efter anmeldelsen, klokken 01.53, fik politiet kontakt til bilisten, der havde tilkaldt vejhjælp i Herskind vest for Aarhus, fordi han havde kørt bilens dæk og fælge i stykker.

Her kunne politiets patrulje bemærke, at manden havde to store knive i sidelommen ved førersædet samt en mindre kniv i sin jakkelomme.

Manden blev på den baggrund i første omgang sigtet for flere overtrædelser af knivloven.

Læs også

Regeringen vil indføre midlertidigt loft: "Sådan skal det ikke være i Danmark"

 

Dagens Gossip