4 ting du skal huske at sige til dig selv før du går i seng

Foto: Shutterstock.com

Hvis dit hoved begynder at snurre med masser af forskellige tanker, når du lægger hoved på puden, bør du måske prøve at gøre dette.

Du kender det sikkert. Du har lige lagt hovedet på puden, og håber på omsider at få dig en god og lang nats søvn.

Og så skyller de ind over dig som et brusende mentalt hav. Bekymringerne. Forpligtelserne. Indkøbslisterne. Det, du fik sagt forkert, og det du skal huske at få gjort.

Læs også

Kvinde rengjorde sit akvarie: Så blev hun inficeret med livstruende bakterie

Måske skal du prøve at arbejde med at ændre dine tanker i det øjeblik, hvor du gerne ville falde i søvn?

Huffington Post har lavet en liste over ting, du kan prøve at sige til dig selv, før du går i seng.

Her er nogle af dem:

1. "Jeg er taknemmelig for…"
En undersøgelse viser, at taknemmelighed faktisk øger vores glæde-niveau, ligesom det også booster vores immunsystem og styrker vores parforhold. Og så kan det forresten også forbedre din søvn.

Så prøv at tage den positive maske på, lige før du sover, og gennemgå listen over alle de ting, du er taknemmelig for i dit liv. Der er sikkert flere, end du tror.

2. "Jeg er stærk"
Husk at værdsætte dig selv. En undersøgelse viser nemlig, at selvaccept er meget vigtigt, hvis vi gerne vil have et lykkeligt liv, men af en eller anden grund er det sjældent noget, vi udøver. Tænk over dine styrker - du er måske stærk, modig, smuk, venlig og tålmodig. Og fortæl dig selv de ting hver aften, før du går i seng.

3. "Hvad kan jeg selv gøre for at gøre det bedre?"
Sidder du fast rent mentalt i et projekt, i et forhold eller for eksempel på dit arbejde, så prøv at spørge dig selv, lige før du lukker øjnene, hva du selv kan gøre for at løse det.

Ifølge psykolog og forfatter Steven Kotler kan man nemlig nemt udnytte søvnen til at få svar på den slags komplicerede spørgsmål. Hvem ved, måske finder du svaret på dit mest presserende hovedbrud henover natten?

4. "Jeg skal nok finde ro."
Har du ligget lidt for længe og vendt og drejet dig uden at falde i søvn, kan du ifølge wellness-eksperten Deepak Chopra så at sige snyde din krop til at finde ro. Sig “jeg skal nok finde ro” til dig selv, om og om igen, foreslår eksperten. Så skal det nok lykkes efter kort tid.

Læs også

Sara Bro afslører brud: Det er slut