400.000 danskere kan miste mange penge i dag

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Knap en halv million danskere står til at miste masser af værdi, når der i dag kommer anbefalinger til en grøn omstilling af den danske bilpark.

I dag kan gå hen og blive en rigtig træls dag for mange tusinde danskere. De kan nemlig på få minutter gå hen og miste mange tusinde kroner.

Årsagen finder vi i, at i dag mandag vil komme anbefalinger til en grøn omstilling af den danske bilpark, og den forventes at ramme 400.000 danskere, der er indehaver af en dieselbil fra før 2015.

Læs også

11-årige dreng med kristen halskæde blev overfaldet og kaldt ‘Grisetæve’

Ifølge Jan Lang, der er markedsanalytiker for Ebay/Bilbasen, så har de en forventning om, at dieselbiler fra før 2015, går hen og bliver mindre værd. Desto ældre bilen er, desto mere vil den falde i værdi.

“Når vi ser en bevægelse væk fra disse biler, så bliver der færre og færre købere til dem, og så falder prisen, og værditabet øges,” lyder det fra Jan Lang til B.T.

Så meget falder den i værdi

Uanset hvordan man vender og drejer det, så forventes det at blive rigtig skidt nyt for ejere af dieselbiler fra før 2015. Salgsprisen vil nemlig falde drastigt, og det samme vil være tilfældet, hvis man har planer om at benytte sin bil i en byttehandel.

Jan Lang kommer med et konkret eksempel, der lyder på, at BMW 320d fra 2012 vil falde med cirka 30.000 kroner i værdi.

Opfordringen fra Jan Lang lyder på, at man får solgt sin bil så hurtigt som muligt, da værdien kun vil fortsætte med at falde. Hvis bilen allerede har en lav værdi, kan det bedre betale sig at køre rundt i den i stedet for at sælge.

Læs også

Kæmpe uheld på motorvejen

 

 

 

Dagens Gossip