64-årig mand fra Nykøbing Falster anklaget for drabsforsøg med en pølse

Foto: Shutterstock

Et bizart drabsforsøg fandt ifølge anklagemyndigheden sidste år sted i Nykøbing Falster

I Danmark er der desværre ifølge Danmarks Statistik i gennemsnit hvert år 39 personer, som mister livet som følge af manddrab eller voldelige overfald med døden til følge.

Antal drab på henholdsvis kvinder og mænd i perioden 2007-2020 / Foto: Danmarks Statistik

Det er cirka én hver 9-10. dag, og selvom det er relativt få sammenlignet med for eksempel USA, hvor der begåes cirka ti gange så mange drab pr. indbygger som i Danmark, så er det naturligvis stadig 39 for mange.

Læs også

Unge mænd tyrede æg efter studenter: Studentervogn blev forfulgt i timevis

De fleste af de disse drab er banderelaterede, hvor både offer og gerningsmand har en forbindelse til Danmarks bande- og narkomiljø, og langt størstedelen af både ofre og gerningsmænd har det mandlige køn. 

Et drabsforsøg i Nykøbing Falster sidste år havde formentlig intet med bandemiljøet at gøre, men det var angiveligt en mand, som stod bag. 

Det mener anklageren i hvert fald ifølge TV2.

Årsagen til, at sagen fortsat er uopklaret, er, at man faktisk ikke engang er helt sikker på, om det var et drabsforsøg eller blot et tragisk uheld. 

Det skyldes, at det påståede drabsforsøg udfoldede sig i form af en pølse, som en syg dame forsøgte at spise. 

Den syge og svækkede kvinde, som lider af fremskreden sklerose, må ellers kun indtage sondemad eller blendet mad, og hun var derfor i fare for at dø af kvælning, da hun sidste år på et plejehjem i Nykøbing Falster fik en pølse i munden, og anklageren mener, at det var et drabsforsøg. 

Anklagemyndigheden vil derfor nu for anden gang forsøge at overbevise retten om, at det var kvindens 64-årige mand, der stod bag det kreative og bizarre drabsforsøg. 

Hvis manden bliver dømt, vil han ifølge politiet som udgangspunkt blive idømt seks års ubetinget fængsel for forsøg på manddrab.

Læs også

Kvinde smurte sine 'private dele' ind i gift i forbindelse med bizart mordforsøg: Så opdagede manden en underlig lugt

 

 

Dagens Gossip