66-årig har fået sin dom: Dræbte sin ven ved en fejl

Foto: Shutterstock

Den 66-årige mand kom ved en fejl til at dræbe sin ven i januar måned. Onsdag fik han sin dom.

Det kan være farligt at gå på jagt. I januar måned fik en 66-årig jæger ved en fejl dræb sin kammerat med et vådeskud. I dag skulle den 66-årige så for retten for at få sin dom i den meget uheldige og tragiske sag.

Den 66-årige slipper for fængselsstraf. Byretten i Viborg har torsdag eftermiddag fundet den 66-årige skyldig i uagtsomt manddrab, men fandt ikke, at der var grundlag for at dømme efter særligt skærpende omstændigheder.

Straffen lyder på 30 dages betinget fængsel. Den tragiske hændelse skete en morgen i januar måned, hvor den 66-årige sammen med sin kammerat befandt sig i et skovområde ved Sangildvej mellem Karup og Thorning.

Læs også

SAS-fly nødsaget til at standby-lande i Københavns Lufthavn

Klokken 08:11 affyrede den 66-årige et skud, som uheldigvis ramte den 57-årige kammerat fra Viborg-området i benet. Mindre end en time senere blev han erklæret død af en ambulancelæge.

Men selvom den 66-årige slipper for fængsel, så får han i dommen et større erstatningskrav. Han skal således betale 1.786.000 kroner i erstatning.

I retten læste dommeren op fra dommen og sagde blandt andet følgende ifølge TV 2;

- Det er vores opfattelse, at du har overtrådt jagt- og straffeloven, men ikke under særdeles skærpende omstændigheder. Der er noget af det som KK (den dræbte) har gjort, som gør, at det er endt, som det er gjort.

Specialanklager Ulrik Panduro fra Anklagemyndigheden havde dog ønsket, at den 66-årige var blevet idømt ikke under 60 dages fængsel.

Under retssagen argumenterede specialanklageren for, at der er tale om særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med drabet.

- Der er handlet uagtsomt. Riffeljagt er en særlig farlig form for jagt. Man skal være særlig agtpågivende. Tiltalte har ikke sikret, at der ikke var en person i skudretningen, da han afgav skud.

Læs også

Ny tragedie i forlystelsespark

 

Dagens Gossip