66-årig mand anholdt: Skød ulv på mark

Foto: Morten Juhl/Polfoto

En vestjysk mand er mandag blevet anholdt og sigtet for at nedskyde en hunulv nær Ulfborg.

Mandag eftermiddag er en 66-årig mand blevet anholdt og sigtet for at skyde en ulv på en mark øst for Ulfborg i Vestjylland.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Klokken 14.26 mandag modtog politiet en anmeldelse om, at en ulv var blevet skudt på en mark cirka 13 kilometer øst for Ulfborg ved Holstebro i Vestjylland.

Anmeldelsen kom fra et vidne, der kort forinden havde set en mand komme kørende i bil til marken og affyret et skud mod en ulv fra bilen, hvorefter han var kørt fra stedet igen.

Læs også

Drama i nat: Spritstiv mand uden kørekort ville køre betjent ned under biljagt

På gerningsstedet fandt politiet efterfølgende en ung hunulv, som var blevet dræbt af skud, ligesom der blev fundet et nyligt afskudt patronhylster.

På baggrund af vidneforklaringer kunne politiet hurtigt identificere ejeren af bilen, der var set og anvendt ved nedskydningen af ulven.

Der er tale om en 66-årig mand fra lokalområdet, som efterfølgende blev sigtet og afhørt. Politiet foretog tilmed en række tekniske undersøgelser, ligesom den 66-åriges bopæl og bil blev ransaget. I den forbindelse blev både den 66-åriges bil såvel som flere skydevåben fundet og beslaglagt.

Læs også

Kvinde inviteres i biffen af filmnørd: Får et chok, da hun læser vild sms inden date 


Manden nægtede at have skudt ulven, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet afventer nu resultatet af de tekniske undersøgelser. Imens foretager Veterinærinstituttet, DTU, undersøgelse af ulven på vegne af Miljøstyrelsen.

Der er ikke fastsat jagttid på ulve i Danmark, og det er derfor ulovligt at skyde dem.

Politiet vurderer dog, at der foreligger flere overtrædelser af Jagtloven og den såkaldte artsfredningsbekendtgørelse.

 

Dagens Gossip