715.000 danskere får flere penge

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Omkring 715.000 danskere kan se frem til et skattefrie kontanter, det har folketinget i dag vedtaget.

En stor del af den danske befolkning kan glæde sig over, at de kommer til at have lidt flere penge på lommen i fremtiden.

Der er tale om godt og vel 715.000 danskere der kan glæde sig over., at de får flere penge til dem selv på grund af nye skatteregler.

Læs også

Danskere kan rejse på ferie til dette land fra 1. juli

Et flertal på Christiansborg har i dag vedtaget, at boligskatterne ikke må stige, selvom de nye skatteregler på dette område er udsat fra 2021 til 2024.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, Konservative og Liberal Alliance er enige i at lette ejendomsværdiskatten fra 2021, og samtidig lader de grundskylden stige mindre end ellers forudsat.

”Regeringen ønsker tryghed for boligejerne og ro om boligskatterne. Derfor har vi været fast besluttede på, at selv om vi er nødt til at udskyde de nye boligskatteregler fra 2021 til 2024, må det ikke få den konsekvens, at boligskatterne stiger. Jeg er derfor rigtigt glad for, at vi nu har et bredt flertal, der bakker op om, at der skal være ro om boligskatterne og tryghed for boligejerne i årene, der kommer,” siger skatteminister Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Det kommer det til at betyde

Herunder kan du se, hvad dagens aftale på Christiansborg kommer til at medføre.

  • Ejendomsværdiskatten lempes med ca. 3 mia. kr. i 2021-2023.

  • Boligskatterne lempes varigt med ca. 0,6 mia. kr. før tilbageløb, set i forhold til hvis boligskatteomlægningen ville være blevet gennemført i 2021.

  • Grundskylden kan højst stige med 2,8 pct. årligt i 2022-2024.

  • Den obligatoriske indefrysningsordning for grundskyld gøres frivillig. Det betyder, at man kan vælge at betale den indefrosne grundskyld fra 2021. Hvis man vælger at fastholde indefrysningen, vil det stadig være rentefrit.

  • De kommunale grundskyldspromiller kan ikke sættes op i 2021-2028.

  • De kommunale dækningsafgiftssatser kan ikke sættes op i 2021-2028.

  • Der afsættes 100 mio. kr. til forbedringer af vilkår for pensionister, der bor i ejerbolig eller lejebolig.

  • Tilbagebetaling til de boligejere, der har betalt boligskat af for høje vurderinger i 2011-2020. Aktuelt forventes i alt ca. 13 mia. kr. tilbagebetalt.

I gennemsnit er der tale om, at boligejere der har betalt for meget i boligskat, vil blive kompenseret med 18.000 skattefrie kroner i gennemsnit.

Læs også

X Factor: Hun forlader programmet i aften