Henning samler flasker for at klare sig selv: Nu vil Skat have pengene

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Henning vil gerne klare sig selv, og han har derfor valgt at sige nej tak til hjælp fra det offentlige. Nu bliver han dog 'straffet' for den levevej, han har haft de sidste otte år.

Af og til dukker der en gammel lov eller en besynderlig lov fra udlandet op i et opslag på de sociale medier, hvor man har svært ved ikke at tro på det, da det simpelthen lyder for dumt.

Normalt plejer disse lovgivninger at stamme fra USA eller diverse u-lande, men denne gang er det faktisk i Danmark.

Læs også

Nye afgifter på vej: Vil ramme stort set alle danskere

Det er Nationen på Ekstra Bladet, der har fået en henvendelse fra en person ved navn Henning P.På grund af fysiske og psykiske problemer kan han nemlig ikke passe et almindeligt arbejde, men han insisterer på at klare sig selv, og har derfor blandt andet sagt nej til at modtage hjælp fra det offentlige.

M Henning har derfor valgt at bruge meget af sin tid på at samle flasker, og det har han gjort i de sidste otte år, for at han kunne have råd til at betale sin husleje og mere til. I løbet af det sidste år, har Henning sat 52.000 kroner ind på sin bankkonto, da han ikke ønsker at have mønter liggende, og alle disse pengene er finansieret af flasker.

Det har fungeret rigtig godt for Henning, lige indtil for nyligt, hvor Skat pludselig vil have fingrene i hans penge.

Nu vil Skat have fingrene i dem

Ifølge Ekstra Bladet spurgte banken nemlig Henning, om pengene var sorte, hvilket gjorde ham vred. Han satte sig for at undersøge, hvilke regler en dansk flaskesamler er underlagt, og svaret fra Skat kom i den grad bag på ham.

Selvom hans indtægt består i at gå rundt og samle flasker, som andre mennesker vel og mærke har betalt pant for, og samtidig hjælper samfundet ved at fjerne flasker, dåser m.m. fra naturen, så skal han stadig betale Skat af det.

Henning fik nemlig et svar fra Skat, som fortæller følgende:

“Jævnfør Statsskattelovens § 4 stk. 1 A, skal du beskattes af den indtægt, som du kan få ved at samle tomme flasker for derefter at få pantet udbetalt,” lyder beskeden fra Skat.

Var du klar over, at der skal betales Skat af de penge, der samles ind via pantflasker?

Læs også

Nu vil de skrotte Rejsekortet

 

 

Dagens Gossip