Åbner grænsehandlen om lidt?

Foto: Shutterstock.com

Det lader til, at de tyske grænser til Danmark kommer til at genåbne i denne måned, og det vil formentlig gøre det muligt at handle ved grænsen igen.

I løbet af maj vil der igen blive åbnet op for grænserne mellem Danmark og Tyskland. Hvert fald fra den tyske side. Det fortæller Daniel Günther, der er Slesvig-Holstens ministerpræsident.

Daniel Günther er nemlig blevet enig med den tyske indenrigsminister Horst Seehofer, om en genåbning af grænserne mod Danmark.

Læs også

Advarsel fra politiet: Dem her skal du ikke lukke ind

“Vi har telefoneret med hinanden mandag og er blevet enige om at udarbejde en plan for, hvordan vi trinvist kan åbne grænsen til Danmark senest den 15. maj,” fortæller Daniel Günther ifølge JyskeVestkysten.

Den kommende tid skal bruges på at få detaljerne omkring åbningerne på plads. Derfor vides det heller ikke, hvilket betydning det får for os danskere. Skulle grænsen åbne helt op, så ville der ikke være noget, der kan forhindre danskerne i atter at genoptage grænsehandlen.

Som dansker er det ikke forbudt at rejse ud af landet, men Udenrigsministeriet fraråder det på det kraftigste. Derfor vil folk nok ikke stå og klappe i hænderne, hvis du vender bilen mod grænsen for at handle billige sodavand og øl.

Hvordan åbningen af grænsen kommer til at se ud, finder vi ud af i løbet af de kommende dage. Her skal Angela Merkel mødes med de 16 tyske delstaters regeringschefer, og her bliver emnet om grænseåbning tager op.

Danmarks grænse til Tyskland?

Indtil videre har der ikke været den store debat omkring den danske grænse mod Tyskland. Vi ved at Mette Frederiksen i løbet af denne uge vil indkalde til pressemøde, hvor der er nye informationer om næste genåbningsfase, men det forlyder ikke, at dette skulle komme til at indeholde den danske grænse.

I stedet forventes det, at restauranter og cafeer igen kan få lov til at åbne op.

Læs også

Spændende forslag: Danskerne kan spare 2.000 kr. om måneden

 

 

Dagens Gossip