Årets længste dag byder på både skyer og sol: Disse danskere får solskin og høje temperaturer

Foto: Shutterstock

I år er årets længste dag, og de mange solskinstimer kommer de fleste danskere til at kunne nyde godt af.

Ugen startede i går våd og blæsende ud rigtig mange steder i landet. 

Flere danskere oplevede skypumper, ligesom lokale skybrud plagede det danske land, men sådan ser det heldigvis ikke ud til at blive i dag på årets længste dag.

Læs også

Danmark advares med 'Early Warning'

Selvom dagen måske er startet en anelse skyet nogle steder i landet, så er de mange solskinstimer nemlig begyndt at vise sig over det meste af landet, som får en tør og solrig dag. 

Det skriver TV2 Vejret. 

Jo længere mod øst, man bor, des mere sommerlig en dag får man. 

Formiddagen starter nemlig godt nok ud med solskin over hele landet efter klokken 10, men hvor man i Østjylland og på Fyn og Sjælland kan opleve temperaturer på 17-18 grader, så må vestjyderne nøjes med 15-16 grader på grund af en frisk vind, som holder temperaturen nede. 

Vestjylland kommer næppe over 16-17 grader, men ved østvendte kyster kan temperaturen godt ramme 20 grader, og i Storkøbenhavn byder dagen endda på 21-22 grader og solskin. 

Selvom det ikke er vanvittigt høje temperaturer, så får solen det til at føles varmere, og man skal huske at bruge solcreme, da UV-indekset kommer op på hele 6,3, hvilket nemt kan føre til en solskoldning. 

Hen mod aftenen bliver der rig mulighed for at markere højsommeren ved at spise udenfor, da det bliver en mild aften med fine temperaturer og få skyer over det meste af landet. 

Nordvestjylland vil dog opleve lave skyer hen mod aftenen og dermed få en grå afslutning på dagen.

Læs også

Melder ud: Her bliver sommertrafikken over Storebælt værst

 

 

Dagens Gossip