Adskillige danskere ramt af nedbrud: Hvor er min løn?

Foto: Shutterstock

Mange danskere har ikke fået løn, SU og pension udbetalt til tiden i dag.

Torsdag morgen burde de fleste danske lønmodtagere vågne op til en bankkonto i plus, ligesom studerende, pensionister og andre borgere på offentlige ydelser også burde se en stigning på deres konto. 

Torsdag er nemlig den sidste hverdag i juni og derfor den dag, hvor langt de fleste danskere får løn, men sådan er det ikke gået for en lang række danskere.

Læs også

I dag afleverer minkkommissionen rapport: Disse seks ting kan ske

Ifølge B. T. er en fejl hos datacentralen SDC, der leverer systemer til en lang række danske banker, nemlig skyld i, at et stort antal danskere ikke har fået løn til tiden i dag. 

"Der har været en forsinkelse i kørslen fra vores kernebank i nat, der videre har givet forsinkelser på at få lønningerne ud på kontiene," har SDC's områdedirektør, Sille Stener, således forklaret. 

Hun har ikke kunne oplyse hvor stort et antal danskere, der er tale om, men i en spørgeskemaundersøgelse på B. T.'s hjemmeside har mere end 1500 læsere (15 procent) i skrivende stund svaret, at de ikke har modtaget deres løn til tiden. 

Blandt andre Sparekassen Danmark har bekræftet over for avisen, at de har haft udfordringer med lønudbetalinger og andre faste udbetalinger. 

"Der er i øjeblikket udfordringer hos vores systemleverandør, hvilket kan betyde, at du ikke har modtaget din løn, og at dine faste betalinger, for eksempel til din budgetkonto, ikke er gennemført her til morgen," står der desuden på Sparekassen Danmarks hjemmeside, hvor der desuden står:

"Fejlen er lokaliseret, og vores systemleverandør arbejder på højtryk for at sikre, at alle lønkørsler og faste betalinger kommer på plads hurtigst muligt."

Lignende problemer opleves hos Lån & Spars kunder. 

Stener har dog oplyst, at problemerne burde være løst på nuværende tidspunkt. 

"Det er kørt igennem nu, og folk burde kunne se deres løn på kontiene, da der kun har været tale om en forsinkelse," har hun således udtalt. 

Hun har desuden advaret om, at netbanken kan være overbelastet i de næste par timer, "fordi der er meget trafik."

Læs også

16-årig omkommet i tragisk ulykke

 

 

Dagens Gossip