Advarer danskerne om mail fra Europol og politiet: Gå ikke i dialog

Foto: Sydøstjyllands Politi

Hvis man har modtaget en mail fra politiet og Europol, er det en god ide at læse med her.

"Flere borgere" har modtaget en mail, som forlyder at være fra Europol og det danske politi, men det er slet ikke tilfældet. 

Det kan man læse i et opslag, som politiet har lavet på Facebook, hvor de advarer om den falske mail, hvori der står, at modtageren er under mistanke for blandt andet pædofili.

Læs også

Ung dansker forsvundet på anden måned: Har du set Farhad?

"HAR DU MODTAGET EN MAIL FRA EUROPOL OG POLITIET?" starter opslaget, som fortsætter: "Så er du ikke alene. Flere borgere melder nemlig, at de modtager mails med anklager om alvorlig kriminalitet, der ikke er blevet begået."

Ifølge politiet er der tale om "såkaldte phishing-mails, som kriminelle sender ud, hvor de foregiver at komme fra Europol og politiet."

I det eksempel, som politiet har delt på Facebook, kan man se, at svindlerne forsøger at få modtageren af mailen til at trykke på et link, hvilket man absolut ikke må gøre, da man så kan risikere at blive hacket og afpresset.

Sådan ser mailen, som mange borgere har modtaget, ud / Foto: Facebook / Politi

"Modtager du en af disse mails, råder vi til, at du sletter dem, og ikke går i dialog med afsenderen," opfordrer politiet således til i deres opslag, som fortsætter med at understrege, at myndighederne "ALDRIG" vil sende "sådanna mails [til] borgerne."

Ifølge politiet kommunikerer de "udelukkende med borgerne skriftligt via e-Boks," og man skal derfor ikke reagere, hvis man får en mail, som påstår at være fra politiet. 

I opslaget forklares det, at svindlerne ofte vil "forsøge at lokke dig til at dele informationer om dig selv, lokke dig til at overføre penge eller til at trykke på et link med en virus i, for derefter at låse dine filer, som kan bruges til opkrævning af løsesum eller anden økonomisk kriminalitet."

Undgå svindel og phishing

For at undgå svindel og phishing opfordrer politiet til, at man følger nedenstående råd:

  • "Videregiv aldrig personlige oplysninger om dit NemID/MitID.
  • Virksomheder eller offentlige myndigheder vil aldrig ringe eller skrive og bede dig om at udlevere dine personlige oplysninger.
  • Brug adressefeltet i din internetbrowser til at søge hjemmesider frem, hvor du skal indtaste personlige oplysninger, frem for at klikke på et link, som du har modtaget på e-mail eller på sms.
  • Tjek afsenderens mailadresse, men vær opmærksom på at denne også kan være falsk.
  • Har du allerede videregivet dine personlige oplysninger, så sørg for at spærre dit betalingskort eller dit NemID[/MitID], og kontakt din bank med henblik på at stoppe overførslen."

Politiet henviser til deres hjemmeside, som du kan finde ved at trykke her, for flere "gode råd til at undgå at blive svindlet."

I opslaget opfordres borgere desuden til at downloade appen 'Mit Digitale Selvforsvar', hvor man bliver opdateret om de nyeste digitale trusler. 

Læs hele opslaget herunder:

 

Læs også

Nøgen mand kastede med sten og skabte stor utryghed i lille dansk by

 

 

Dagens Gossip