Advarer efter dyster rekord: Det vil kun blive værre

Foto: Shutterstock

Antallet af konkurser blandt danske virksomheder slog i november måned rekord. Spørger man SMVdanmark, så vil det desværre kun blive værre i den kommende tid.

2022 har været et hårdt år rent økonomisk. Det har det været for både privatpersoner og erhvervslivet. Ingen er således gået fri af den tårnhøje inflation.

Selvom vi før covid-19 havde nogle år med høj økonomisk vækst, så har flere virksomheder ikke været i stand til at overleve nogle år med først coronarestriktioner og coronalån samt højere omkostninger på stort set alt lige nu.

Læs også

Overlevede sin egen henrettelse: Nu forsøger de igen på en anden måde

Det kan også tydeligt ses i antallet af konkurser, som i november måned har slået negativ rekord. Hele 331 virksomheder er således gået konkurs i november måned, hvilket altså er det højeste antal på en måned siden 2009, hvor man begyndte at lave konkursstatisikken.

Organisationen SMVdanmark repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder i Danmark, og her er man ikke overraskende meget bekyrmet over den tendens, der lige nu ses blandt landets virksomheder.

”Konkurserne vælter ind. Vi har aldrig i statistikkens historie set så mange konkurser blandt virksomheder, der har ansatte. Det betyder, at krisen rammer reelle virksomheder med omsætning og ansatte. Det er ikke bare tomme skuffeselskaber eller virksomheder, der burde have givet op for længst, der går konkurs. Det kan virkeligt mærkes, det her,” siger Lasse Lundqvist, konsulent i SMVdanmark.

Konkurserne rammer en bred vifte af danske virksomheder, og stort set ingen brancher går ram forbi konkursvæksten. Dog er det især bygge- og anlægsvirksomheder og detailhandel, der lige nu er hårdest ramt.

Mere end halvdelen af konkurserne i november måned var kom alene i byggeribranchen.

”Byggeriet er typisk de første, der rammes, når konkursbølgen begynder at rulle. Det har tidligere kriser vist os, og vi kommer desværre til at se endnu flere konkurser i de kommende måneder. Vi har ikke nået toppen endnu," siger Lasse Lundqvist.

Læs også

Wow: Så mange danskere springer måltider over for at spare penge

 

Dagens Gossip