Advarer: Husk dette, når du bruger gasudstyr

Foto: Shutterstock

Sikkerhedsstyrelsen advarer nu om brug af gasudstyr indendørs. Det er nemlig ikke alle apparater, som er godkendt til det.

En gasovn kan være effektiv som supplerende varmekilde i de kolde måneder. Det er dog ikke alle gasapparater, som må bruges indendørs.

Bruger man et produkt, som ikke er egnet til indendørs brug, så kan det få fatale konsekvenser. Gasapparater udleder nemlig skadelige partikler, som kan medføre kulilteforgiftning og/eller andre gener.

Læs også

Givskud Zoo med trist meddelelse

Desuden kan der blive fugtigt i rummet, fordi der dannes vanddamp, når gassen brænder.

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer derfor til, at man kun bruger et gasapparat indendørs, hvis fabrikanten har angivet, at det er et produkt til indendørs brug. Det gælder både gasvarmeovne og andre typer af gasapparater.

- Det kan være livsfarligt at tage grillen eller terrassevarmeren med indenfor, selv om det kan være fristende. Det er apparater, der er konstrueret til brug i fri luft, ikke inde i stuen eller soveværelset, siger produktchef Kirstine Gottlieb fra Sikkerhedsstyrelsen.

Kirstine Gottlieb opfordrer til, at man altid tjekker fabrikantens anvisninger på emballagen eller i brugsvejledningen, før man bruger et gasapparat indendørs.

Hvis det ikke er et nyt produkt, bør man også kontrollere, at gasslangen og gasregulatoren er tæt, da der ellers vil sive gas ud i rummet. For at teste det, kan man fx smøre lidt sæbevand på, når slangen er tilsluttet.

Hvis der kommer bobler, er slangen utæt og skal derfor udskiftes.

- Når man vil bruge gas, skal man altid være opmærksom på sikkerheden. Det er en god energikilde, hvis det bruges rigtigt. Men hvis gasapparater og gasflasker ikke håndteres korrekt, risikerer man ulykker, siger Kirstine Gottlieb.

Læs også

Aleksandra har dækket næsten hele kroppen med tatoveringer: Sådan ser hun ud under tøjet

 

Dagens Gossip