Advarer om benzinudslip: Sådan skal du forholde dig

28/04/2023 08:15

Mathias Nielsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et stort benzinudslip i Nordjylland giver flere lokale retningslinjer, som borgerne skal sørge for at være opmærksomme på.

Mest læste i dag

Et større benzinudslip i Skagen har fået Nordjyllands Politi til at advare lokale borgere om midlertidige sikkerhedsforhold.

- Der er konstateret benzin og eller gaslugt i kloaksystemet i Skagen by. Beredskabet, sundhedsmyndighederne og politi arbejder på stedet. Man skal ved kraftig benzin eller gaslugt indendøre lufte ud og søge i det fri. Ved symptomer på åndedrætsbesvær, kontakt lægevagt eller 112, skrev Nordjyllands Politi på Twitter torsdag aften.

Fredag morgen fandt man så ud af, at udslippet kom fra en virksomhed med et rensningsanlæg på adressen Drogden 3 i Skagen.

Vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals, fortæller til TV 2, at man som borger bør lufte ud i hjemmet samt afholde sig fra at benytte åben ild.

Borgere i området, der er berørt af benzinlugt, skal desuden skylle godt ud i deres toiletter med videre.

Man ved endnu ikke med sikkerhed, hvor meget benzin som er rendt ud. Dog formodes der at være tale om ret store mængder.

- Der er formentlig tale om ret store mængder, omkring 170 kubikmeter, der er løbet ud i kloaksystemet. 98 procent er vand og 2 procent er et olieprodukt, der indeholder en form for benzin. Det skal vi have styr på, siger Henrik Skals til TV 2.

Selvom man skal lufte ud og undgå brug af åben ild, så kan man godt foretage sig normale ting såsom at gå i skole eller på arbejde, lyder det.

Foruden politiet er også Beredskabsstyrelsens HazMat-beredskab til stede.

Det er et specialberedskab, som med kort varsel kan rykke ud og assistere under indsatser, hvor der er mistanke om tilstedeværelse af farlige kemiske stoffer.