Advarsel: 150.000 danskere kan HELT miste tv-signalet

Skrevet af Henrik R

28/02/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kulturministeriet har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at helt op til 150.000 danskere kan miste signalet fuldstændigt på deres tv. Herunder kan du se, hvad du skal gøre for at tjekke, om du bliver ramt.

Mest læste i dag

Resultatet af en bred politisk aftale kan betyde, at hele 150.000 danskere står til at miste deres tv-signal.

Det er Kulurministeriet, der netop har udsendt en pressemeddelelse, hvor de fortæller, at mange danskere står til at kunne miste deres tv-signal allerede den 31. marts.

Årsagen skyldes, at danskerne får bedre mobilt bredbånd, men det bliver også på den bekostning, at ældre tv-modeller ikke længere kan følge med.

Derfor lancerer Kulturministeriet en ny landsdækkende kampagne ‘Sort signal’, hvor de vil vise danskerne, hvordan de undgår problemet med helt sort skærm.

Kulturministeriet fortæller, at man i dag bruger 700 MHz-frekvensbåndet til at udsende antenne-tv via en stueantenne eller en udendørsantenne på taget. Fra april 2020 skal det bruges til at forbedre det mobile bredbånd i hele landet, og det får konsekvenser.

Det estimeres, at 150.000 danskere er nødt til at opgradere udsendelsesteknologien i en ny signaltype, så alt antenne-tv bliver udsendt via nye signaler kaldet DVB-T2.

Det vil typisk være tv fra før 2012, der ikke kan vise det nye DVB-T2-signal, og derfor vil mange danskere skulle opgradere deres fjernsyn.

Kulturministeriet skriver, at det særligt vil gå ud over mange danskere, der har et ældre fjernsyn stående i deres sommerhus eller campingvogn.

Fakta - sådan ser du, om du bliver ramt:

• Find kanal 88 på dit fjernsyn. Hvis du kan se teksten "Det virker!" på kanal 88, er der ikke grund til at gøre yderligere.

• Hvis du slet ikke kan finde kanalplads 88, så foretag en kanalsøgning, og prøv igen.

• Hvis du finder kanal 88, og ikke kan se teksten, kan du ikke modtage det nye tv-signal.

Sådan kan du løse problemet:

• Anskaf et fjernsyn eller en ”tv-boks”, der kan modtage de nye signaler (kaldet DVB-T2).

• Kontakt en udbyder, der tilbyder tv via antenne, kabel, satellit eller bredbånd.