Advarsel: Det her må du ikke tage, hvis du har de mindste symptomer på coronavirus

Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

Det kan være fristende at tage smertestillende, hvis man ligger og er syg. Det opfordres der dog ikke til i disse dage, hvis der er den mindste mistanke om, at man kan være smittet med coronavirus.

Opdateret - torsdag 19. marts 20202: 

Torsdag har WHO ændret sit standpunkt i forhold til Ibuprofen. Selvom organisationens talsmand Christian Lindmeier tirsdag sagde til AFP, at det man skulle undgå at bruge ibuprofen, indtil dette stofs indvirkning på coronavirus var undersøgt helt til bunds, så er holdningen nu en anden. WHO skriver nu følge på Twitter: 

"Baseret på nuværende information, så råder vi ikke imod at bruge ibuprofen. Vi er ikke bekendte med meldinger om negative effekter af brugen, foruden normale bivirkninger." 

- Nedenunder er artiklen, som den fremstod ved udgivelse.-

Verdenssunhedsorganisationen WHO har udsendt en advarsel til de mange mennesker i verden, der er ramt af coronavirus eller som udviser symptomer på det.

I rigtig mange lande benytter mennesker sig ofte af det smertestillende medicin ibuprofen/ipren.

Det er dog vigtigt, at man IKKE indtager denne form for medicin, hvis man er smittet med coronavirus, eller hvis man udviser symptomer på det.

Læs også

Her bor de smittede danskere med coronavirus

En talsmand fra WHO var tirsdag ude med en decideret advarsel mod lægemidlet, da det potentielt kan have en skadelig effekt på personer smittet med coronavirus.

“I mellemtiden anbefaler vi, at man tager paracetamol i stedet, og ikke selvmedicinerer med ibuprofen. Det er vigtigt,” fortalte talsmanden ifølge AFP på et pressemøde i går i Geneve.

Hold jer til paracetamol

Paracetamol kender de fleste danskere bedst som panodil eller pamol.

Det vides endnu ikke,om lægemidlet Ibuprofen har en skadelig effekt på personer, der er smittet med coronavirus. Det kom først frem, da det lægefaglige tidsskrift The Lancet bragte en hypotese om, at et enzym i lægemidlet kan forværre tilstanden hos coronapatienter.

Det er dog ikke bekræftet endnu, men WHO vil hellere være på den sikre side, og derfor opfordrer de til, at du lader lægemidlet blive i skuffen

Læs også

Ny stigning: Over 1.000 danskere er nu smittet med coronavirus

 

 

Dagens Gossip