Advarsel: Hvis ‘Jens’ ringer, skal du lægge på

Hvis du får et opkald fra et hemmeligt nummer, og personen i den anden ende præsenterer sig som Jens Hansen, så skal du bare lægge på med det samme.

Hvis du tager telefonen og vedkommende i den anden ende præsenterer sig som værende ‘Jens Hansen fra Bankernes Sikkerhedstjeneste’ så skal du bare smække røret på med det samme.

Du skal hvert fald ikke give ham nogle af de oplysninger, som han forsøger at hive ud af dig, da han vil forsøge at svindle dig for dne penge.

Det er borgeren Jytte Hansen på 85 år fra Grindsted, der fik opkaldet fra ‘Jens Hansen’ i forrige uge. Det var et hemmeligt nummer der ringede op, og da Jytte tog telefonen, var det manden fra Bankernes Sikkerhedstjeneste, der var i den anden ende.

Læs også

Advarsel: Modtager du denne email, så ændre dit kodeord med det samme

Jytte har bragt advarslen i det JydskeVestkysten, hvor hun fortæller om, hvordan ‘Jens Hansen’ forsøgte at franarre hende sine oplysninger.

Han fortalte nemlig, at hendes konto var blevet hacket, og at hendes penge var på vej til Polen. Derfor skulle hun reagere hurtigt, og give ham oplysningerne til hende NemID.

“Han blev ved med at presse på og sagde, at det skulle være hurtigt, fordi han kunne se, pengene var på vej til Polen. Men det er jo noget vrøvl. Det var så ulogisk, hvad han sagde. Mine unger har altid sagt, at jeg ikke må udlevere mit Nem-id, og det rumsterede også i baghovedet,” fortæller hun det til vestjyske medie.

Vil advare andre

Jytte hansen hoppede dog ikke på den, så hun valgte i stedet at smække røret på, og derefter kontaktede hun sin egen bank, så hun kunne få bekræftet, at alt var, som det skulle være.

Det forsikrede hun, at det var, og dermed kunne Jytte ånde lettet op, mens hun efterfølgende valgte at advare andre borger gennem det vestjyske medie.

Hvis du på noget tidspunkt bliver ringet op af en person, der vil forsøge at lokke personlige informationer ud om dig, så skal du aldrig give dem til vedkommende. Fortæl i stedet, at du vil ringe og kontakte banken direkte.

Læs også

Advarsel: Sådan formår kreative tricktyve at få adgang til din bolig

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip