Airfryeren er havnet i massiv modvind: Nu går Claus Holm til modangreb

Emil Martesen

1 uge siden

|

30/11/2024
Indland
Foto: Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Nu går Claus Holm til modangreb.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Claus Holm har gennem årene snittet sig ind i danskernes hjerter med sin smittende energi, charmerende personlighed og evne til at gøre madlavning til en fest.

Den folkekære tv-kok har ikke kun vist, hvordan man tryller med gryder og pander, men også hvordan kærlighed til mad kan samle familier og venner rundt om bordet.

Med sit brede smil og sine jordnære råd har han gang på gang mindet os om, at det ikke behøver at være fancy for at smage fantastisk – og det er lige præcis derfor, danskerne ikke kan få nok af ham.

Den evigt populære kendiskok er heller ikke lige så skeptisk over for airfryeren som andre kendte kokke.

Han var en af de første til at kaste sig over bølgen af varm luft og sprøde resultater, og han står fast på, at det populære køkkenredskab gør en forskel i danskernes køkkener.

Det skriver B.T.

Madanmelder Søren Frank har for nylig rettet en skarp kritik mod både airfryeren og dens brugere.

I en kommentar i Berlingske beskriver han med et glimt i øjet, hvordan 'airfryerfolket' nærmest kunne finde på at inddrage apparatet i deres sexliv.

Han nævner også Claus Holms kogebog 'Mere kærlighed i skuffen', som et eksempel på den hype, der omgiver køkkenapparatet.

Claus Holm svarer igen

Claus Holm lader sig dog ikke gå på af kritikken.

Han mener nemlig, at airfryeren kan være god, når det kommer til at hjælpe folk med madlavningen:

"Der findes massevis af mennesker derude, som ikke laver mad. De får mod af at være i en Facebook-gruppe med gode tricks, og så kan de måske nemmere komme i gang med en airfryer," lyder meldingen.

Claus Holm forsvarer derefter Britt Andersen, der har oprettet Facebook-gruppen 'Airfryer Opskrifter, Tips og Tricks', som i dag har over 300.000 medlemmer:

"Jeg synes bare, at det Britt har gjort er helt utroligt flot. Hun fortjener ros."

Selvom Claus Holm anerkender, at airfryeren ikke nødvendigvis kan erstatte de traditionelle måder at lave mad på, ser han den altså heller ikke som ubrugelig.

For ham er det vigtigste, at køkkenredskabet inspirerer folk til at lave mad.