Aldrig set før i Danmark: Yderst sjældent syn lokker folk til i hobetal

Foto: Shutterstock

Gæster fra udlandet er strømmet til Odense, da en meget sjælden fugl er blevet set for første gang i den danske natur.

I løbet af de seneste dage er ornitologer og andre fugleinteresserede strømmet til Kildegårdsvej i det nordøstlige Odense for at se et yderst sjældent syn i den danske natur.

Faktisk er det første gang nogensinde, at fulgen er set i Danmark. Det er en sortstrubet jernspurv, der er tale om og som tiltrækker hundredvis af fugleinteresserede til Fyn.

- Jeg troede, der var guldbryllup eller et større arrangement som en fodboldkamp, men det var fuldstændig vildt. Vi kunne ikke komme ud af vores indkørsel for biler, siger Bjarne Schytte, der bor på vejen, til TV 2 Fyn.

Bjarne Schytte interesserer sig selv for fugle, og han har derfor kunne se på den sjældne fugl fra baghaven, mens morgenkaffen blev drukket.

Faktisk er fuglen så sjælden, så folk fra udlandet også er taget til området.

Der har således været gæster fra både Polen, Storbritannien og Tyskland.

Den sortstrubede jernspurv hører da også hjemme under nogle helt andre breddegrader end de danske. Fuglen er normalt at finde i centralasiatiske lande som Kirgisistan, Tadsjikistan og Pakistan.

Det er heromkring, at den sjældne fugl er blevet set:

Foto: Google Maps

Julie Wolf Broge har rejst verden rundt for at se særlige fugle, og hun har også lagt vejen forbi Kildegårdsvej for at se det sjældne syn.

- Jeg er enormt glad for alle dyr og naturen, men særligt i Danmark er der relativt mange arter sammenlignet med andre dyr. Der er noget virkelig fascinerende ved, at fuglene nedstammer fra dinosaurerne, siger Julie Wolf Broge.

Julie nåede ikke at se spurven lørdag, men hun vil forsøge igen på et senere tidspunkt.

Læs også

Thomas Helmig med rørende hyldest til Hugo

.

Dagens Gossip