Alex Vanopslaghs boligsag har nu fået en afgørelse

21/03/2023 13:35

Jesper Bengtson

Indland
Foto: Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix
Foto: Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix
Nu har Folketinget Præsidium taget deres endelige standpunkt i forhold til Alex Vanopslaghs boligsag.

Mest læste i dag

Folketingets Præsidium har nu skrevet en pressemeddelelse, der omhandler hele situationen omkring Alex Vanopslagh og hans boligsituation.

Her bekræftes det, at de ikke har tænkt sig at gøre mere ved sagen, der omhandler Alex Vanopslaghs boligsituation. Sagen har altså fra Præsidiets side fået en afgørelse:

“Vi har i Præsidiet haft en grundig drøftelse af sagen, og vi er enige om, at Folketinget ikke skal foretage sig yderligere”, lyder det fra Søren Gade, der er Folketingets formand.

Pressemeddelelsen kommer i kølvandet på, at Enhedslisten havde henvendt sig til præsidiet for at få vurderet, om man skulle politianmelde LA-formanden, fordi han havde fået stillet en folketingsbolig til rådighed uretmæssigt.

Grundlaget for beslutningen om at lukke sagen mod partiformanden findes i en lignende, tidligere sag fra 2015.

Her var Simon Kollerup i fedtefadet, men han fik ikke nogen yderligere straf, end at han skulle tilbagebetale godtgørelsen for den dobbelte husførelse, der lå på 30.000 kroner om året.

Alex Vanopslagh fik i perioden 2020 til 2022 et uberettiget tilskud til dobbelt husførelse og en lejlighed til disposition af Folketinget.

På baggrund af netop var der i sidste uge en borger, der havde politianmeldt LA-formanden for bedrageri i forbindelse med den dobbelte husførelse, hvilket satte yderligere gang i sagen

Alex Vanopslagh har betalt tilskuddet tilbage og opsagt folketingsboligen nu, og han holder fast i, at han ikke brød reglerne bevidst.