Ann Eleonora Jørgensen ramt af aggressiv kræft

Ann Eleonora Jørgensen i 2019. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Den danske skuespiller er blevet ramt af en aggressiv form for kræft.

Beskeden alle frygter at få: "Du har kræft". Den fik den danske skuespiller Ann Eleonora Jørgensen for godt et år siden.

En besked der rystede både hende og hele hendes familie.

Læs også

Det britiske kongehus vækker opsigt: 'Det er skuffende'

I dag er Ann Eleonora Jørgensen erklæret kræft fri, men sygdommen har sat dybe spor i familien. I et stort interview med Berlingske fortæller hun nu om den hårde tid. 

Den dag hun fik overrakt den skrækkelige besked, stod hun på scenen to timer senere. Noget hun selv beskriver, som det værste hun har oplevet.

Symptomerne viste sig som brystsmerter, brystbetændelse og en forstørrelse af det ene bryst. Samtidig følte den 56-årige skuespiller sig syg. 

Kritiserer forløbet

Men på trods af de mange symptomer på, at noget var galt, så gik der længe før lægerne reagerede og undersøgte sagen nærmere. Noget som Ann Eleonora i dag retter skarp kritik imod. 

Desværre viste det sig - rigtigt nok - at der var noget helt galt. Biopsien talte et tydeligt sprog.

"Fra da af var jeg ikke i tvivl. Det her var ikke bare forstadier til cancer – det var mere. Det kunne jeg mærke i min krop. Så brystet blev fjernet, og da prøverne fra biopsien kom tilbage ti dage senere, havde de ikke bare fundet forstadier. Jeg havde den ekstremt aggressive HER2 positiv, østrogenreceptor positiv cancer," fortæller Ann Eleonora til avisen. 

Privat danner hun par med manden Rasmus Windfeld, som hun har sønnen Osvald sammen med. Derudover er hun mor til datteren Carla, som hun har med sin eksmand Emmet Feigenberg. 

Ann Eleonora Jørgensen er blandt andet kendt fra 'Forbrydelsen', 'Jul i Valhal', 'Italiensk for begyndere' og 'Herrens veje'.

Sygdommen har i dag sat dybe spor i familien. Hun fortæller, at før kræften var de en meget "talende familie", mens der nu er mere stilhed. Med sygdommen er bevidstheden om, at man hurtigt kan miste hinanden nemlig også kommet.

Læs også

Voldsom brand i Maxi Zoo: En person indlagt