Ansatte hos elselskab udsat for trusler fra kunderne: "Vi har haft kunder, som er dukket op fysisk"

Foto: Google Maps

Hos EnergiFyn er hverdagen for selskabets ansatte blevet noget anderledes i takt med de stigende energipriser.

Tiden med høje energipriser har ført til desperate tilstande i mange danske husstande, som pludselig havde svært ved at betale for det samme forbrug som hidtil.

Ikke overraskende, så har diverse elselskaber haft noget mere at se til i de sidste 12 måneder end normalt. Således har rigtig mange kunder ringet ind for at høre om alt fra råd til at spare samt om der er andre og billigere abonnementsløsninger.

Læs også

Dame skældte 19-årige Kaja ud for at bruge handikap-toilettet: Det skulle hun ikke have gjort

Desværre har mange ansatte hos elselskaberne også oplevet en rigtig grov tone, når kunder har ringet ind.

 - Jeg ved, hvor du bor, og jeg kommer og dræber dig.

Det var eksempelvis beskeden fra en kunde, der for et par dage siden ringede til receptionisten i energiselskabet EnergiFyn i Odense, der ejer og driver elforsyningen på størstedelen af Fyn.

Ifølge kommerciel direktør i EnergiFyn, Finn Andersen, så er trusler blevet en ligeså fast del af arbejdsdagen som det at møde på arbejde.

- Nogle har svært ved at betale deres regning. De føler sig magtesløse. Det kan være mennesker, som er udfordret i livet, og så er det her den berømte dråbe, der får det hele til at se sort og fuldstændig uoverskueligt ud, siger han til Avisen Danmark.

Truslerne kommer både telefonisk, men der er også kunder, som ligefrem møder fysisk op hos EnergiFyn. Kunderne fortæller eksempelvis om børn, der dør af kulde, hvis der bliver lukket for strømmen.

De kan også finde på at true medarbejdere på livet.

- Vi har haft kunder, som er dukket op fysisk, hvor vi har måttet hente nogle af de største medarbejdere, vi har nede i kundecentret, og sende dem frem til skranken for at sige, at nok er nok, siger Finn Andersen.

Tallene taler da også sit tydelige sprog. I 2022 havde EnergiFyn i alt 287.000 kundeopkald.

Det er dobbelt så mange som året før, og svarer til cirka 786 opkald om dagen, hvis tager aller årets 365 dage.

Læs også

Tilbagekalder populært produkt: Solgt i Coop-butikker over hele landet

 

 

Dagens Gossip