Bent Melchior død

Foto: Pressefoto

Bent Melchior er afgået ved døden

Den tidligere overrabiner Bent Melchior er død.

Læs også

Mand dræbt: Kørt over lastbil på egen grund

Det oplyser hans familie ifølge B.T., der også skriver, at han afgik ved døden tidligt onsdag morgen i en alder af 92 år. 

Bent Melchior er især kendt for at have besiddet stillingen som overrabiner ved Det Mosaiske Trossamfund fra 1969 til 1996. Denne post overtog han desuden fra sin far, Marcus Melchior. 

Trossamfundet har siden dengang ændret navn, og er i dag kendt under navnet Det Jødiske Samfund i Danmark. 

I sin tid som overrabiner var Bent Melchior en både værdsat og respekteret person. Derfor blev der også lyttet ihærdigt, når overrabineren prædikede fra talerstolen i trossamfundets synagoge, der ligger i Krystalgade i København. 

Det var dog ikke blot i tiden som overrabiner, at der blev lyttet til Bent Melchior. Det gjorde der bestemt efter hans tid som overrabiner. 

Desuden var han ikke bleg for at blande sig i den offentlige debat. Blandt andet var han en af dem, der deltog i debatten om omskæring af drengebørn. Derudover var han også med i debatten om udlændingepolitik og i de store åndelige spørgsmål. 

Bent Melchior arbejdede desuden også meget for at bygge bro mellem religioner og værner om menneskerettigheder. 

Foruden sit arbejde indenfor Det Jødiske Samfund i Danmark, var Bent Melchior også forfatter af flere bøger om jødedom, ligesom han står bag en dansk oversættelse af De Fem Mosebøger fra Det Gamle Testamente. 

Ved sin død onsdag morgen efterlader han sig fire sønner. Hans bror, forhenværende minister og folketingsmedlem Arne Melchior, døde desuden for få år siden.

Læs også

Populær restaurant lukker på grund af corona

Familien oplyser, at han vil blive begravet torsdag klokken 16 på Mosaisk Vestre Begravelsesplads i København. 

 

Dagens Gossip