Bilejere advares: Fjern straks dette fra din bil

Du skal huske at fjerne det fra bilen. Foto: Shutterstock

Bilejere advares mod at have rester liggende fra den store coronakrise. Nu skal alt håndsprit fjernes fra bilerne.

De seneste tre måneder er livet i Danmark blevet forandret. Coronavirussens indtog i vores yndige landhar gjort, at borgerne er begyndt at holde afstand, hoste sig i ærmet og spritter hænderne af flere gange dagligt.

De nye rutiner er blevet tillagt meget hurtigt, siden en stor del af Danmark blev lukket i løbet af ganske få dage tilbage i marts. Nu vender flere og flere dog tilbage til de kontorbygninger, som har stået stille hen under coronaen. Det betyder også, at der igen er trafik på danske veje og gader. Så sent som i slutningen af sidste uge, kunne Vejdirektoratet fortælle, at myldretiden desværre officielt var tilbage.

Læs også

Fængselsstraf for at ytre: “Du burde hænges op i dine klunker”

Dét, at mange danskere nu igen kører på arbejde, betyder også, at mange har udstyr i bilen, som ikke var nødvendigt før første bølge af virussen. På dette punkt skal man dog tænke sig godt om. Det fortæller RSVPLive.

Håndspritten mister sin effekt

En af de ting som er blevet særlige populære under coronaen, har det nemlig ikke ubetinget godt, når den opbevares i en - til tider - varm bil. Det drejer sig nemlig om håndspritten, der er blevet mange danskeres bedste ven under virusudbruddet. Men som forårssolen lige så stille får mere og mere magt, så bør man overveje, om man istedet skal have spritten i sin taske.

En af de vigtige ingredienser i den desinficerende håndsprit er nemlig: alkohol.

De varme grader får alkoholen til at fordampe, og når det sker, så bliver spritten langt mindre effektiv til at slå bakterier ihjel. Derfor anbefales det, at man sørger for, at håndspritten står i skygge og eved stuetemperatur. Udover at spritten mister sin virkning, kan det også være farligt at have den i bilen, da væsken er letantændelig.

Læs også

Populær bilproducent sætter begrænsning: Vores biler kommer ikke over 180 km/t

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip