Borgmester advarer danskere: Nej i skal ikke tage derhen

Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Borgmesteren i Halsnæs Kommune kommer med en kraftig opfordring til danskerne, der inden længe skal fejre påsken.

Der er rigtig mange ting, man skal tænke over i disse dage, hvor coronavirussen hærger Danmark.

Man er nødt til at tage sine forbehold, hvis man ikke vil blive smittet, og særligt hvis man ikke vil smitte andre.

På Facebook kommer borgmesteren i Halsnæs Kommune, Steffen Jensen med en kraftig opfordring til de mange danskere, der har planlagt at tage i sommerhus i løbet af påskeferien.

Læs også

Nu tager de konsekvensen: Så mange danskere skal testes hver dag

Han mener nemlig ikke, at man bør tage folk med, der er i risikogrupperne for at kunne blive alvorligt syge af coronavirussen.

“Det betyder, at man som familie undlader at tage bedsteforældrene med i sommerhuset, hvis bedsteforældrene tilhører denne gruppe,” lyder det fra borgmesteren i opslaget.

Opfordrer restem til at passe på

Borgmesteren advarer dog ikke kun de folk, der er risikogruppen, men også de personer, der vælger at tage af sted.

De danskere der vælger at tage i sommerhus, er nemlig nødt til at tænke ekstra meget over deres adfærd, så de ikke er med til at øge smittekæden.

“Send kun én person ned at handle. Hvis I møder op hele familien, så øger det helt unødigt smitterisikoen markant for både de andre kunder og for de ansatte,” lyder det fra borgmesteren.

Landets statsminister Mette Frederiksen har ligeledes opfordret til, at man ikke rejser for meget rundt i landet, men hun mente ikke, at der skulle være et forbud mod at tage i sommerhus. Så længe man bare tænker sig ekstra godt om i påsken, hvor mange familier plejer at samles.

Coronavirussen fortsætter nemlig med at smitte i Danmark, hvor Sundhedsstyrelsen i dag kunne meddele, at 1.851 danskere er smittet med coronavirus. Det er mere end 100 flere smittede, end der var i går. Antallet af døde ligger dog fortsat på 34, og lad os krydse fingre for, at det kommer til at fortsætte sådan.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip