Borgmester: Ingen børnepenge, hvis skolebørn ikke kan dansk

Foto: Polfoto

Hvis skolebørn ikke kan dansk, så skal forældrene kunne trækkes i børnepenge, lyder det fra Københavns kultur- og fritidsborgmester.

- Velkommen i 0. klasse, hvad hedder du så? 

Fremover skal alle børn kunne svare på det spørgsmål på dansk, når skolelæreren tager imod eleverne. Ellers kommer mor og far til at kunne mærke det på børnepengene. 

I hvert fald hvis det står til kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF), der foreslår, at skolebørn skal kunne dansk, for ellers skal forældrene ikke have børnepenge fra kommunen, skriver TV2 Lorry. 

Læs også

Martin deler seddel til forældre fra sin søns skole: 'Dette skal I lære jeres børn derhjemme'

- Det er forældrenes ansvar, at børnene kan tale dansk, når de starter i skole. Jeg synes, man bør motivere dem økonomisk ved at sige, at de ikke kan beholde deres børnepenge, hvis børnene ikke engang kan forstå, hvad læreren siger, når de starter i skole, siger Carl Christian Ebbesen. 

I dag kan 44 procent af tosprogede elever i København ikke dansk, hvilket kræver ekstra mange ressourcer til området. 

Derfor er Pia Allerslev (V), der er børne- og ungdomsminister enig i, at der skal skrappere midler på bordet for at få forældrene til tosprogede elever til at hanke op i børnenes sprog. 

Læs også

Dansk Folkeparti vil tvinge børnehaver til at servere frikadeller

- Jeg er helt enig i, at vi må tage grellere midler i brug. Vi har allerede sat flere initiativer i gang, som vi først for alvor har fået igang på de seneste to år. Jeg tror på, at det vil kunne ses i næste måling, siger Pia Allerslev til TV2 Lorry. 

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip