Danmark åbner mere op på mandag

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Allerede på mandag vil flere danskere få lov til at vende tilbage til deres arbejde, og det vil glæde mange, der kan få lov til at blive klippet igen.

Det er to dage siden, at Danmark begyndte den gradvise genåbning, hvor de mindste børn kunne få lov til at komme tilbage i institutioner og folkeskoler.

Mange var du utilfredse med, at der ikke blev åbnet op for de såkaldte liberale erhverv, altså de selvstændige der blandt andet klipper, masserer og yder andre ydelser til folk.

Læs også

Rask 36-årig dansk sosu-assistent død til corona

I går klokken 20.00 satte partilederne sig i folketinget derfor sammen, for at nå til enighed om en aftale om, hvornår landet skal åbne mere op, og de blev enige.

Det betyder, at fra på mandag vil alle de liberale erhverv få lov til at åbne op igen, og dermed kan du fra på mandag blive klippet igen.

Det er Danmarks Statsminister Mette Frederiksen der på sin egen Facebook-profil fortæller om dette. Det skete klokken 2 i nat, efter at mødet mellem partilederne var overstået.

“Aftale. Er ualmindeligt glad for, at alle Folketingets partier her til aften (nat er det jo i virkeligheden nu) er enige om at udvide den første fase af genåbningen en smule.,” lyder det fra Mette Frederiksen i sit opslag, der fortsætter således:

“Den aftale vi har indgået nu, gør det blandt andet muligt for frisører og liberale erhverv at åbne igen. Vi er også enige om, at der er brug for en særlig indsats, der skal modvirke ensomhed, sårbarhed og støtte socialt udsatte børn og unge. Ligesom vi tager en række andre målrettede initiativer, bl.a. i forhold til domstolenes muligheder for at afvikle sager,” lyder det fra Statsministeren.

De virksomheder der får lov til at åbne er frisører, køreskoler, domstole, kriminalforsorgen, forskningslaboratorier samt andre visse liberale erhverv.

Det betyder desværre også, at restauranter, cafeer, højskoler og efterskoler fortsat vil være lukket ned.

Læs også

Dansk rejsebureau: ‘Tror vi kan sende danskerne afsted fra midten af juni’

 

 

Dagens Gossip