Breaking: Smitten er næsten fordoblet siden i går

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Der er sket en stor stigning i antallet af smittede siden i går, og det er endda med væsentligt færre testede.

I går var en spøjs dag, hvis man udelukkende kigger på de seneste coronatal. For mens vi fik det laveste antal smittede i løbet af et døgn, så fik vi samtidig en stigning i kontakttallet og en stigning i antallet af døde, da tre personer mistede livet.

Læs også

Radikal-bombe fra Ida Auken: Ledelsen puttede Morten Østergaard når han blev for fuld

290 personer var smittet i løbet af de seneste 24 timer, da tallene kom frem i går, og fire færre personer var indlagt med covid-19.

Til gengæld var kontakttallet steget fra 0.8 til 1.0, og det er kritiske, da tallet helst skal være under 1.0, før man kan sige, at der er styr på det.

Tallene steget voldsomt

I dag var tallene så helt anderledes, og der er sket en stor stigning i forhold til tallene i går. Således er der bekræftet hele 492 nysmittede i løbet af de seneste 24 timer. Derudover er der også sket en stigning i antallet af indlæggelser med en enkelt, mens en person desværre har mistet livet.

Antallet af nysmittede er forholdsvis voldsomt med tanke på, at der blot er blevet testet 13.973 personer. Det er væsentligt lavere end normalt, hvor der plejer at blive testet mellem 20 til 22.000 personer.

Med tanke på dagens høje smittetal og det stigende kontakttal, så tyder det på, at der ikke er nær så godt styr på virussen i Danmark, som man ellers kunne have håbet.

Læs også

Opdager ny følgevirkning ved coronavirus

 

 

 

Dagens Gossip