Coop fjerner flere populære varer fra hylderne

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Coop fjerner varer fra hylderne.

Alt stiger i øjeblikket. Det er dyrere at producere varer og derfor også dyrere at sælge dem. Denne regning ender i sidste ende hos forbrugeren.

For at komme med en hjælpende hånd til kunderne, så har Salling Group blandt andet lavet prisloft på forskellige varer frem til 1. oktober. Det vil sige, at varerne uanset hvad ikke kan stige frem til 1. oktober.

Læs også

Sænker afgiften: Fra næste fredag får du billigere strøm

I Coop har man i noget tid forhandlet med Stryhns Gruppen, som foruden Stryhn’s Leverpostej også står bag brands som Gråsten Salater, K-Salat og Langelænder Pølser.

Stryhns Gruppen hæver nemlig priserne på sine varer, og det betyder i grove træk at indkøbsprisen for Coop stiger.

De to parter kan ikke forhandle en aftale på plads, og derfor dropper Coop nu at forhandle en stor del af Stryhns Gruppens varer.

Det sker pr. 1. juli, hvor to tredjedele af varerne fra Stryhns Gruppen ikke længere vil være at finde i Coop’s butikker.

- Vi er nødt til at få dækket få vores omkostninger, eller går vi i røde tal. Og det har alle vores kunder accepteret med undtagelse af Coop, siger den dm. direktør i Stryhns Gruppen, Kristian Kornerup Jensen, til Food Supply.

Trækket fra Coop betyder, at Stryhns Gruppen må fyre hele 45 medarbejdere. Det er altså en stor kunde, som nu forsvinder. I maj var koncerndirektøren i Coop - Per Thau - ude at kommentere på, at nogle leverandører hævede priserne unødigt meget.

Det skete i et interview med Børsen, hvor direktøren for butikskæden Normal havde samme kritik. Ingen af de to ville dog udpege leverandørerne ved navns nævnelse.

- Vi oplever også, at der er nogle leverandører, der lægger for meget på. De tænker, de lige kan helgardere sig, sagde Per Thau dengang til Børsen.

Det er ikke offentliggjort, hvilke produkter, som specifikt kommer til at blive fjernet fra Coop.

Læs også

Mand fra Sønderjylland stormede ned på konens arbejde for at overbringe nyheden

 

Dagens Gossip