Coop vil ikke længere sælge fødevarer på dåse

Foto: Nils Meilvang/Scanpix

For fremtiden vil alle Coops butikker erstatte metaldåser, der bruges til konserves, med pap, når det kommer til koncernens egne produkter.

Til næste år vil der være betydeligt færre dåser tilbage på hylderne i Coops butikker.

Det står klart, efter detailhandelsvirksomheden har besluttet at udskifte dåserne fra koncernens egne varemærker med såkaldte bricks, der primært består af papir og pap. Det skriver DR.

Det omfattende tiltaget er en del af Coops såkaldte emballagestrategi. Det fortæller koncernens ansvarlighedsdirektør Signe D. Frese.

Læs også

Anne Linnet jubler: Skal giftes med 38 år yngre kæreste

- I den (strategien, red.) sagde vi, at vi ville vende og dreje hver eneste vare med henblik på at se på, hvordan vores varer kan blive genanvendt så meget som muligt, forklarer Signe D. Frese.

Hos butikskæden er man allerede begyndte at foretage ændringerne, og den første varer, der nu fåes i bricks i stedet for på dåse, er hakkede tomater fra Coops egne varemærker, Änglamark.

I løbet af de kommende 12 måneder vil de fleste dåse-emballager være skiftet ud til de nye, der er langt mere bæredygtige varianter.

Coop består af både Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma.

Læs også

Børnepenge - her kan du læse om regler og satser for udbetaling af børnepenge i Danmark.

Fødselsdagssang - kender du hele teksten til Danmarks nationale fødselsdagssang? Hvis ikke, så finder du tekst og melodi her.

Feriepenge - Har du styr på udbetaling af feriepenge via Feriekonto? Vi har lavet denne guide omkring feriepenge regler.

 

Dagens Gossip