Corona-jubel i Danmark: En kæmpestor succes

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Selvom der fortsat smittes flere mennesker på daglig basis, så er det masser af positivitet at spore hos Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

Når der dagligt opdateres nye tal på Sundhedsmyndighedernes hjemmeside, så føles det ikke som om, at det går særligt godt. Antallet af smittede stiger nemlig med flere hundrede om dagen, og dødstallet stiger også hver dag.

Ser man på tallet i forhold til starten, så er der dog meget positivt nyt at spore i tallene, da den procentvise stigning er meget lavere end i begyndelsen.

Læs også

Presset vokser på Mette Frederiksen: Denne dag bør Danmark åbne op

Det betyder, at den såkaldte kurve som blandt andet Sundhedsminister Magnus Heunicke har nævnt utallige gange, flader ud, og den flader faktisk mere ud, end man havde forventet.

Her til morgen har Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm ladet sig interviewe til Danmarks Radio, og her er han fuld af begejstring. Han kalder nemlig den danske strategi for en kæmpestor succes.

“Der er i hvert fald rigtig meget, der tyder på, at vi har en betydelig fladere kurve, end vi kunne have frygtet. Der er jo endnu en gang grund til at understrege, at det er kæmpestor succes for os alle sammen i Danmark,” fortæller Sundhedsministeren til DR.

Så mange er smittet i Danmark

I skrivende stund er antallet af testede danskere 70.125. 6.174 af disse er bekræftet smittet med coronavirus, og 273 personer har desværre mistet livet.

På den positive side er det, at 2.123 personer er kommet sig over deres infektion igen.

Kigger vi på vores ‘nabolande’ så har de i alt testet 5.509 personer på Færøerne, hvor 184 er bekræftet smittet med coronavirus. 157 er kommet sig igen.

På Grønland er 869 blevet testet, mens 11 er blevet bekræftet smittet. Alle 11 er dog kommet sig igen ifølge Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Læs også

Prisstigning på vej: Rammer flere millioner danskere

 

 

Dagens Gossip