Coronavirussen er nået til Danmark

Foto: Shutterstock.com

Så skete det desværre. Den første dansker er blevet smittet med coronavirus, og dermed er virussen nået til Danmark.

Så skete det uundgåelige desværre. En dansker er nu smittet med coronavirus, og der med er virussen altså kommet det Danmark.

I løbet af de seneste par måneder har coronavirussen spredt sig fra Kina til resten af verden, men Danmark var en af de lande, hvor der ikke havde været nogle smittetilfælde. Altså lige indtil nu.

Tv2 var først med nyheden, da den smittede mand Jakob Tage Ramlyng, er en ansat hos Tv2.

Læs også

Symptomer på coronavirus: Det skal du gøre, hvis du bliver smittet

Jakob Tage Ramlyng var sidste uge på skiferie med sin familie i det nordlige Italien, og det formodes altså at være her, at han er blevet smittet med coronavirussen.

Tv2-medarbejderen kom hjem til Danmark i mandags, men i går onsdag begyndte han at vise symptomer på hoste og feber. Natten til torsdag blev det så bekræftet, at danskeren med bopæl på Sjælland, er blevet smittet med coronavirus.

Jakob Tage Ramlyng skal derfor opholde sig i sit hjem på Sjælland. Heldigvis er hverken hans kone eller søn blevet smittet.

Nu skal der arbejds hårdt

Eftersom at smitten er kommet til Danmark, skal Sundhedsstyrelsen på hårdt arbejde, for nu skal de til at i gang med kontaktopsporing, for at finde ud af om Jakob Tage Ramlyng, kan have smittet andre.

“Det startede med håndteringen af patienten og hans pårørende, som er testet negativ. Men så går vi også allerede i gang med kontaktopsporing – det kommer vi til at fortsætte med i dag, også hos jer (på TV 2, red.), fordi det er jeres kollega, der er blevet smittet,” fortæller Søren Brostrøm, der er direktør for Sundhedsstyrelsen til Tv2.

Han fortæller også, at man ikke skal gå i panik, selvom virussen nu er kommet til Danmark. Dødeligheden er nemlig lav, og det er primært ældre og svage mænd, der dør.

Læs også

Ung børnelokker lokkede 9-årig pige med slik: Brugte løbehjul til at stikke af

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip