Dårligt nyt til danskerne: Så meget dyrere er det blevet at holde ferie

11/10/2023 14:21

Nicolai Steinicke

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikke den bedste nyhed lige op til efterårsferien.

Mest læste i dag

Selvom dansk økonomi viser tegn på bedring, kan danske børnefamilier forvente en dyrere efterårsferie sammenlignet med sidste år, ifølge Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank.

"Og det hjælper desværre ikke at trøstespise sig mæt i fastfood i efterårsferien, for her er priserne også steget med 6,4 pct.," siger Erichsen, som har undersøgt priserne på både kulturelle udstillinger og overnatningsmuligheder.

Efterårsferien byder på prisstigninger i flere sektorer: Rejser indenlands i Danmark med overnatning i feriecentre eller vandrerhjem er steget med mere end 11%, mens pakkerejser til udlandet nu koster 7,6% mere end for et år siden. Ønsker familien en tur i zoo, biografen eller teatret, skal der betales op til 6,6% mere end sidste år. Og selv prisen på rejseforsikringer har set en heftig stigning på 15,7% i forhold til 2020.

Det skriver B.T.

Men det er ikke alt sammen dårlige nyheder. "Skønlitteraturen er faldet i pris med 6,7 pct. Drenge og piger, der har sparet op til legetøj, som de ønsker sig, kan også glæde sig over at det er faldet 2 pct. i pris," forklarer Erichsen.

For de prisbevidste er der dog stadig gode muligheder for at få en mindeværdig ferie. "De gratis glæder koster det samme som sidste år. Gåturen i skoven og ved vandet. Turen på biblioteket og på de museer, der faktisk har gratis adgang," afslutter Ann Lehmann Erichsen.

Efterårsferien bliver altså et kritisk tidspunkt, hvor man skal vælge mellem hjertet og pengepungen. Hvis man dog ser det fra den lyse side, giver den stigende pris på oplevelser også en anledning til at genopdage nogle af de simple glæder, som Danmark tilbyder - helt gratis.