Danish Crown med trist meddelelse

Foto: Shutterstock

Danish Crown starter ugen ud med en trist meddelelse til virksomheden ansatte.

Den danske slagterigigant Danish Crown starter ugen ud med en trist meddelelse. Selskabet oplyser mandag, at man forventer at måtte fyre omkring 100 medarbejdere i Danmark, skriver TV 2.

Ledelsen peger selv på tre faktorer, som har “vendt alt på hovedet” for slagterigiganten. Det drejer sig om covid-19, krigen i Ukraine og ikke mindst den høje inflation, som fortsat hærger.

Læs også

Sådan reagerede Karsten Ree på utroskabsrygter om Janni

- Det er trist at skulle sige farvel til så mange dygtige medarbejdere, men vi har reelt ikke noget valg i den nuværende situation, lyder det blandt andet fra koncernchef Jais Valeur.

Det er primært funktionærstillinger i forretningsenheden Danish Crown, som blev skabt ved en sammenlægning af Danish Crown Pork og Danish Crown Foods, at der skal fyres.

I udlandet ventes 50 medarbejdere at få en fyreseddel stukket i hånden. Tingene er gået meget stærkt, for i forsommeren 2021 så tingene solide og gode ud hos Danish Crown. Det har verdenssituationen imidlertid ændret på.

- Det er voldsomme forandringer, der er sket på meget kort tid. Vi kan ikke ændre udviklingen i markedet, men vi kan gøre noget ved vores egen forretning, siger Jais Valeur i pressemeddelelsen.

Det er kun godt fire måneder siden, at slagterigiganten sidst varslede en større fyringsrunde. I september 2022 varslede man fyringer af 350 medarbejdere.

Efter forhandlinger med ledelsen lykkedes det dog i oktober at redde flere stillinger, så kun knap 170 rent faktisk blev opsagt.

Om det igen lykkedes at redde nogle af stillingerne, må tiden vise. Foreløbig ligner det, at 100 stillinger nedlægges i Danmark.

Læs også

Nu sker det: Penge på vej til danskerne

 

Dagens Gossip