Danmark afviste tusindvis af coronatest

Foto: Bernd Feil/Imago/Ritzau Scanpix

Det ser ikke godt ud på papiret, når Danmark takker nej til hjælp, som der faktisk er brug for.

Når man pludselig begynder at løbe tør for de tests, man bruger til at teste om folk har coronavirus, så kan det virke rigtig underligt, at man har takket nej til at få hjælp udefra.

Det er dog tilfældet hos den danske regering, der sagde nej til hjælp udefra, hvilket ellers kunne have betydet, at der havde været mange tusinde ekstra tests klar.

Læs også

Danmark skifter corona-strategi

Det er Berlingske der sent i går aftes kunne berette om, at en sydkoreansk embedsmand for hele to uger siden henvendte sig til de danske myndigheder, hvor han tilbød at formidle salg af coronatest på vegne af fire store sydkoreanske producenter.

På ganske kort tid ville Danmark altså kunne have haft tusindvis af de godkendte testkit klar til brug, men Danmark valgt altså at takke nej.

De test der var tale om, var alle EU-certificerede, og dermed var der ingen tvivl om kvaliteten af dem. De sydkoreanske producenter ville på ganske kort tid kunne møde enhver efterspørgsel fra Danmark, men af uvisse årsager var vi ikke interesserede.

Særligt nu virker det underligt, da Danmark har været i mangel på testkit til at teste for coronavirus. 

“Svaret fra de danske myndigheder var, at man havde 'situationen under kontrol', og jeg fik det klare indtryk, at den danske kapacitet var fuldt ud tilstrækkelig. Kontaktpersonen fik mit nummer og ville ringe tilbage, hvis situationen ændrede sig. Jeg har ikke hørt noget endnu,” lyder det fra formidleren til Berlingske.

Strategien har ændret sig

I løbet af det seneste døgn har strategien i Danmark ændret sig igen. I første omgang var det kun danskere, der havde været ude at rejse i specifikke lande, der skulle testes for coronavirus, inden det derefter var personer, der havde symptomerne.

Senere skulle det så kun være danskere, der havde alvorlige symptomer på coronavirus, der ville få lov at blive testet, men den strategi bliver nu ændret igen.

Det skyldes, at WHO har opfordret alle lande i verden til, at de får testet så mange mennesker som muligt. Derfor skifter Danmark nu over til, at man vil teste personer, der har en moderat til svær coronamistanke.

Læs også

Eksperter afslører: Der er nye symptomer på coronavirus

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip