Dansk betjent jagtede lommetyv i Nyhavn: Du gætter aldrig, hvad han kørte på

26/05/2023 18:28

Mathias Madsen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En dansk betjent tog alternative metoder i brug, da han torsdag skulle fange en lommetyv i Nyhavn.

Mest læste i dag

Danske betjente fanger hver eneste dag kriminelle, som har overtrådt loven. 

Det kan være alt fra mordere og voldtægtsforbrydere til lommetyve og hærværkspersoner, men det er (heldigvis) oftere sidstnævnte, der er på spil.

Og netop en lommetyv var faktisk på spil og blev fanget i Nyhavn i går, torsdag d. 25. maj. 

Det kan man læse i et opslag, som Københavns Politi har lavet på Twitter. 

Jagtede tyven på lånt cykel

På Twitter har politiet skrevet, at de i går "gennemførte [...] en målrettet indsats mod lommetyve," og selvom det normalt er politiet der er eneansvarlig for at fange tyvene, så "medvirkede en borger" i går til, at politiet kunne "anholde en rumænsk mand, efter en lommetyv havde været på spil i Nyhavn."

"Lommetyven havde stjålet en telefon fra en turist og forsøgte herefter at cykle væk," skriver politiet videre i opslaget, hvor man desuden kan læse, at tyven dog ikke fik lov at slippe så let. 

Der står således: "Den hjælpsomme borger lånte os sin cykel, så betjenten kunne forfølge tyven og få ham anholdt."

Og det lykkedes! Betjenten fik på den lånte cykel fat i den cyklende lommetyv, og både den lånte cykel og telefonen kom herefter tilbage til deres rette ejere. 

"[...] vi siger tak til den venlige borger," lyder det fra politiet, som desuden kan afsløre, at "den anholdte er en 22-årig mand, som efter et grundlovsforhør bag lukkede døre i dag er blevet varetægtsfængslet frem til den 20. juni."

Straffen for lommetyveri er i Danmark op til halvandet års fængsel og i særligt grove tilfælde helt op til seks års fængsel.