Dansk betjent tiltalt for vold mod anholdt: "Du fucker med den forkerte"

Mathias Madsen

3 uger siden

|

18/06/2024
Indland
Foto: Stig Alenas/Shutterstock
Foto: Stig Alenas/Shutterstock
En dansk betjent har angiveligt slået en anholdt, som var ilagt håndjern.

Dagens topnyheder

Dansk politi bryster sig af at være ét af de bedste i verden, og Danmark er generelt kendt for at være et land med lav korruption og stor tiltro til myndighederne og herunder ordensmagten.

Ifølge Justitsministeriets undersøgelser ligger danskernes tillid til både domstolene og politiet da også i toppen, når man sammenligner med andre europæiske lande.

For eksempel scorer dansk politi i Justitsministeriets egen undersøgelse 7,6 ud af 10 mulige point i kategorien "tillid til politiet," hvor 10 er "fuld tillid."

Til sammenligning ligger kun Finlands politi højere med 7,9 point. Lande som Polen, Slovenien og Tjekkiet scorer alle under 6 point, mens vores nabolande Sverige, Norge og Tyskland scorer henholdsvis 6,9, 7,4 og 6,9 point.

Foto: Justitsministeriet

På det seneste har tilliden dog lidt et knæk på grund af flere alvorlige og opsigtsvækkende sager.

Det gælder blandt andet Farhad-sagen fra Vejle, TV2-dokumentaren "Den sorte svane" og "Tragedien i Tjæreborg," hvor en 29-årig polsk mand mistede livet kort efter en voldsom anholdelse.

Og de trælse historier stopper åbenbart ikke her. Ifølge TV Syd er en 35-årig dansk betjent nemlig nu blevet tiltalt for vold, som angiveligt blev begået mod en anholdt, som var lagt i håndjern.

Det fremgår af anklageskriftet.

Filmede episoden

Episoden fandt ifølge tiltalen sted d. 14. juli 2023 i en patruljebil i Fredericia, hvor den anholdte mand var placeret på bagsædet iført håndjern.

Her forsøgte betjenten ifølge anklageskriftet at presse den anholdte til at udtale sig, og dette gjorde han angiveligt ved at stille den anholdte et hav af spørgsmål, hvorefter han slog den anholdte i ansigtet med flad hånd to gange.

Betjenten udtalte ifølge anklageskriftet herunder: "Jeg gider ikke det pis der" og "Du fucker med den forkerte, tro mig."

I anklageskriftet står der, at betjenten herefter opdagede, at den anholdte filmede episoden med sin mobiltelefon, og betjenten skulle derfor angiveligt have forsøgt at slette optagelserne efterfølgende.

Betjenten nægter sig skyldig.