Dansk designgigant idømt stor millionbøde

Foto: Shutterstock

Rosendahl Design Group har fået en stor millionbøde af Konkurrencerådet.

Konkurrencerådet har udstedt en bøde på 7,5 millioner kroner til virksomheden Rosendahl Design Group for at bryde konkurrenceloven.

Rosendahl har ifølge Konkurrencerådet forhindret sine forhandleres såkaldte ”passive salg” af designprodukter som blandt andet Kay Bojesens abefigurer og Kählervaser.

Læs også

Læger fandt 55 batterier oppe i 66-årig kvinde

Desuden har Rosendahl i flere tilfælde anvendt bindende videresalgspriser. Rosendahl Design Group har erkendt at have overtrådt konkurrenceloven og betaler en bøde på 7,5 millioner kroner.

Konkurrencerådets formand, Christian Schultz, siger:

- Rosendahl har stillet krav til sine forhandlere om, at de ikke må sælge Rosendahls produkter videre til andre forhandlere, som henvender sig for at købe produkterne. Desuden skulle nogle forhandlere holde priserne på et vist niveau. På den måde har Rosendahl søgt at holde priserne oppe, uanset hvor forbrugerne købte Rosendahls designprodukter, siger formanden og tilføjer:

- Både bindende videresalgspriser og begrænsning af passivt salg er som udgangspunkt ulovligt ifølge konkurrenceloven. Rosendahl skal betale en bøde på 7,5 millioner kroner. Vi har her taget hensyn til, at virksomheden har medvirket til at opklare sagen.

Rosendahl har indgået aftaler med sine forhandlere, som begrænsede forhandlernes videresalg af Rosendahls produkter til andre forhandlere.

Desuden har Rosendahl indgået aftaler med visse forhandlere om bindende videresalgspriser, hvilket vil sige, at forhandlerne ikke må sælge Rosendahls produkter under et bestemt prisniveau.

Det har fundet sted i perioden 2017-2021. Bøden er fastsat ud fra overtrædelsens grovhed og varighed samt Rosendahls omsætning.

Desuden har det været en skærpende omstændighed, at Rosendahl  har udsat andre virksomheder for gengældelsesforanstaltninger for at få dem til at respektere en konkurrencebegrænsende aftale.

Læs også

Casper og Frank afslører: Klar med nyt program

 

Dagens Gossip