Dansk hospitalsansat smittet med coronavirus

Endnu en dansker er smittet med coronavirus. Foto: Shutterstock

Her til morgen er der bekræftet endnu et tilfælde af coronavirus i Danmark. Denne gang er det Den tredje person en ansat på afdelingen for hud- og kønssygdomme ved Aarhus Universitetshospital.

Coronavirussen er ved at få tag i Danmark. Nu er det tredje bekræftede tilfælde af coronavirus en realitet. 

Den smittede er en ansat ved Aarhus Universitetshospital. Tidligere på morgenen skrev Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse, at den smittede havde været på en konference i München. Det forventes, at smitten formentlig har fundet sted under denne konference.

"Vores strategi er fortsat, at vi hurtigt inddæmmer smittespredningen ved at diagnosticere sygdommen og behandle patienten under isolation. Samtidig foretager vi smitteopsporing og håndterer de personer, der har haft tæt kontakt med den smittede," siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed Anne-Marie Vangsted.

Siden har Styrelsen for Patientsikkerhed udtalt at omkring 30 personer, bliver sat i hjemmekarantæne. De har alle været i kontakt med den smittede fra Århus Universitetshospital.

Smittet med Covid-19

Det er stadig vigtigt at pointere, at man skal ringe til egen læge eller eller lægevagten, hvis man inden for de sidste 14 dage har været i områder med udbredt transmission af Covid-19 og har fået symptomer som feber, hoste eller åndenød. Man skal IKKE møde op hos lægen, i stedet vil man få anvisninger fra læge eller lægevagten, når man ringer ind.

Tidligere har eksperter i det danske sundhedssystem udtalt, at det danske sundhedsystem er godt gearet til coronavirus, og man som dansker med almindeligt helbred ikke behøver at frygte virussen. 

Læs også

Dansk skolelærer i karantæne

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip