Dansk by i vildt stunt: Du får 25.000 kroner hvis du flytter nu

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

25.000 kroner kan du få kontant ned i din lomme, hvis du fraflytter det boligområde, som ikke længere skal være en ghetto.

I første omgang var det planen, at familier skulle tvangsflytte fra området Nøjsomhed, men efter utilfredshed fra beboerne, har kommunen nu valgt en anden alternativ metode.

Helsingør Kommune ønsker nemlig at fjerne det almennyttige boligområde Nøjsomhed fra boligministeriets Ghettoliste, og det kan komme til at ske, hvis mindst 85 personer fraflytter området.

For at det kan lade sig gøre, vil Helsingør Kommune nu tilbyde kontanter til dem, der vælger at fraflytte. Det skriver Helsingør Dagblad.

Læs også

Jørgen opdagede tegn på kræft i Bilka: 'Han kiggede mig direkte i øjnene'

I skrivende stund bor der 1.084 mennesker i boligområdet, men det tal skal reduceres til under 1.000, hvis boligområdet skal fjernes fra boligministeriets ghettoliste.

Helsingør Kommune har derfor valgt at benytte sig af en lidt alternativ metode, hvor de tilbyder intet mindre end 25.000 kroner til beboerne, hvis de vælger at flytte væk.

Hvad er et ghetto-område?

Det kræves, at der som minimum bor 1.000 mennesker i et almennyttigt boligområde, før at det kan stemples som en ghetto.

Det er dog ikke kun antallet af beboere, der skal til, men også en række særlige krav, for at et område bliver til en ghetto.

Ifølge boligministeriet er må der ikke være for mange arbejdsløse, der må ikke være for mange med en ikke vestlig baggrund, der må ikke være for mange dømte kriminelle, og der må heller ikke være for mange personer med lave uddannelser og lave indkomster.

Boligområdet Nøjsomhed blev i december 2018 sat på boligministeriets ghettoliste, men nu vil de altså gerne væk fra den igen.

Læs også

Tragisk død: Mand dræbt af hane

 

 

Dagens Gossip