Dansk par i Sakskøbing åbnede deres pool for alle byens børn: Så kom kommunen og lukkede ned for initiativet

Foto: Shutterstock.com

Danmark er et land med mange regler, og det fandt Karsten og Jasmin fra Sakskøbing forleden ud af på den hårde måde.

Danmark er kendt over hele verden for vores velfærd og velfungerende offentlige sektor, men spørger man danskerne, vil mange nok mene, at det offentlige Danmark er plaget af bureaukrati og et hav af regler og påbud, hvilket nok ikke er helt forkert. 

Sidstnævnte fik Karsten og Jasmin Lund fra Sakskøbing på Lolland i hvert fald forleden at føle, da de ville gøre noget godt for deres nabolag. 

Læs også

Vild varme på vej: Her bliver der 41 grader

Det skriver Folketidende

Det venlige par valgte i anledning af sommeren og de varme dage i Danmark at åbne deres pool i baghaven op for samtlige børn og familier i området, men det der skulle have været et betænksomt tilbud viste sig at være en klar lovovertrædelser, og der gik derfor ikke længe, før kommunen 'skældte ud'. 

Ifølge Vicki Wellendorph Winsløv, der er miljøtekniker i Guldborgsund Kommune, er det dog ikke for at være hverken trælse eller på tværs, at kommunen lukkede ned for Karsten og Jasmins initiativ - det er nærmere et spørgsmål om folkesundhed. 

"Jeg blev så ked af det, da jeg skulle overbringe dem nyheden, for jeg kan jo godt se, det er noget, de har valgt at gøre, fordi de ville være flinke. Men det er altså noget, man tager meget seriøst, det her med vandkvalitet," har hun således forklaret og uddybet, at det altså handler om, at man ikke bare må åbne en pool for alle og enhver. 

Ifølge Winsløv havde det været en anden snak, hvis parret havde tilbudt poolen til en lukket kreds af venner, men når tilbuddet gælder offentligheden, er der nogle klare - og komplicerede - regler om vandkvalitet, som skal overholdes. 

"Sådan en pool af den størrelse, som de havde, er lavet med en forventning om, at en familie bruger den. Det betyder, at hvis der pludselig kommer en masse mennesker, mange flere, end den er beregnet til, så vil mængden af klor og pH-værdien i poolen hele tiden ændre sig, og det er ret komplekst," har Winsløv således forklaret. 

Hun har desuden forklaret, at brugere af poolen derfor kunne risikere at blive syge, hvilket ville være "en frygtelig skam."

Derfor måtte kommunen pænt bede parret om at lukke ned for deres tilbud, hvilket de - trods ærgrelse - havde fuld forståelse for. 

Karsten Lund har således forklaret, at Winsløv var "sød og forstående," og at det er fuldt forståeligt. 

Parret er blot glade for, at der "ingen skade" er sket, og nu overvejer de at lave en forening eller klub til næste år, så reglerne for offentlig brug ikke gælder.

Læs også

SAS-fly nødsaget til at standby-lande i Københavns Lufthavn

 

 

 

Dagens Gossip