Dansk storcenter er blevet solgt

Skrevet af Kamille Isaksen

22/12/2023
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Denne gang er salgsprisen for de 43.000 m2, der omfatter 70 butikker, fortrolig.

Dagens topnyheder

Næstved Storcenter, et markant detailhandelsknudepunkt i det sydsjællandske område, har gennemgået endnu et ejerskifte. Efter seks år under amerikansk ledelse overtages det nu af et syndikat ledet af den schweiziske kapitalfond Swiss Life og flere medinvestorer.

Det skriver Finans

"Som ny shoppingcenterleder og medinvestor ser vi frem til at samarbejde med Swiss Life Asset Managers Nordic om den videre kommercielle udvikling af centret," siger Claus Tüchsen, partner i Scandinavian Shopping Center Partners, som vil stå for centerets daglige ledelse. Han fremhæver centerets stærke markedsposition og potentiale som detaildestination for et stort område, der inkluderer Sydsjælland, Lolland og Falster.

Overtagelsen markerer en ny æra for storcenteret, der tidligere har været ejet af Salling Group og den amerikanske kapitalfond Blackrock. Blackrock erhvervede centeret for omkring 1 mia. kr. i 2017 og har ifølge Ejendomswatch forsøgt at finde en ny køber siden marts sidste år. Denne gang er salgsprisen for de 43.000 m2, der omfatter 70 butikker, fortrolig.

Adam Benjamin Brown fra Blackrock udtrykker tilfredshed med overdragelsen og påpeger, at de har "fremtidssikret" Næstved Storcenter med initiativer som fjernvarme og LED-belysning.

Trods et regnskabsmæssigt underskud på 84 mio. kr. og en gæld på 524 mio. kr. i 2022, ser det ud til, at det nye ejerskab bringer friske perspektiver og strategier til storcenterets fremtidige udvikling.