Dansk teenagepige blev mishandlet i flere år og forsøgt tvangsgift: Nu har moren og stedfaren fået deres dom

Foto: Shutterstock

En dansk pige blev gennem længere tid tilbageholdt i udlandet, mishandlet og forsøgt tvangsgift med et familiemedlem, men nu er der faldet dom i sagen.

En 15-årig dansk pige gennemlevede sit livs mareridt, da hun gennem flere år blev tilbageholdt i Pakistan mod sin vilje. 

Her blev hun mishandlet og forsøgt tvangsgift.

Læs også

Billede af en fødselsdagskage er gået viralt af en helt særlig grund

Det har Retten i Glostrup fastslået, skriver TV 2

En enig domsmandsret har fundet det bevist, at pigens egen mor gennem en længere periode desuden udsatte sin datter for vold i en sådan grad, at der er tale om mishandling. 

Pigens stedfar har derudover bidraget til volden i mindre grad. 

Den pakistanske mor er derfor blevet idømt tre års fængsel og udvisning af Danmark, mens stedfaren blev idømt ét års fængsel. Stedfaren får desuden lov til at beholde sit statsborgerskab. 

Tvang datteren til Pakistan

Det var den danske piges egen mor, der i 2017 tog hende med til Pakistan, hvor stedfaren desuden har været af flere omgange. 

Her holdt moren og stedfaren pigen imod sin vilje, og ifølge pige blev hun endda forsøgt tvangsgift med et familiemedlem. 

Moren udsatte løbende datteren for vold, som stedfaren kendte og bidragede til i begrænset omfang. 

Derudover blev pigen fra omkring april 2017 og cirka ét år frem låst inde i forskellige huse uden mulighed for at kommunikere med omverdenen. 

Herefter oplevede hun mere frihed, men hun blev konstant nægtet hjemrejse. 

"For [red. stedfaren] har vi lagt til grund, at han må have været vidende om, at det her foregik," lød det fra dommeren under domsafsigelsen. 

Stedfaren blev dømt for enkelte tilfælde af vold, mens moren også blev dømt for vold og for paragraffen om genopdragelsesrejse. 

Ved domsafsigelsen til moren blev der lagt vægt på, at moren forsøgte at tvangsgifte sin datter væk til et familiemedlem, da datteren var 15 år. 

Der blev desuden lagt vægt på, at moren har udtalt, at "kvinderne i deres familie kun forlod huset som brude eller som lig."

Begge dømte nægter sig skyldige og er i øjeblikket i gang med at overveje, om de vil anke sagen. 

Moren har været varetægtsfængslet siden juli 2021, og stedfaren blev løsladt i august 2022.

Læs også

Celine blev mobbet som teenager for hendes udseende: I dag er hun uigenkendelig

 

 

 

 

Dagens Gossip